Taksici esnafı dertli: Fiyatlar artınca müşteri sayımız azaldı!

Taksi şoförü Yücel Dağıstan, mazot fiyatlarının son dönemde artış göstermesi sebebiyle taksi şoförlerinin de zor durumda olduğunu söyledi.

Taksici esnafı dertli: Fiyatlar artınca müşteri sayımız azaldı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara'da toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zammın ardından taksimetre ücretleri de vatandaşları zorlayacak seviyeye çıktı.

Artan yakıt masrafları nedeniyle zor günler geçiren taksici esnafı ise gelen zamma sevinemedi. Çünkü bu sefer de müşterilerini kaybettiler.

Taksi şoförü Yücel Dağıstan, taksi şoförlüğüne yaklaşık 4 ay önce başladığını, iş potansiyelinin çok iyi olmadığını söyledi.

whatsapp-image-2023-09-13-at-17-16-12-1.jpeg

"FİYATLAR ARTINCA MÜŞTERİ SAYIMIZ AZALDI!"

Dağıstan, mazot fiyatlarının son dönemde artış göstermesi sebebiyle taksi şoförlerinin zor durumda olduğunu anlattı.

Dağıstan, "Mazot zam geliyor. Mazota zam gelince taksi ücretleri de artıyor. Ankara'da şu an indi-bindi ücreti 50 TL oldu. Taksiye zam geldiği zaman işler 20 gün durdu. Vatandaş taksiye binmek istemedi. Fiyatlar artınca müşteri sayımız azaldı. Tabi sonra vatandaş zamma alıştı. Şimdi yeni yeni işler açılmaya başladı. Asgari ücret belli. Ev geçindiriyoruz. Bakmakla yükümlü olduğu ailem var. Her şeye zam geldi. Biz de zor durumdayız." dedi.

whatsapp-image-2023-09-13-at-17-16-12.jpeg

Gece- gündüz çalıştıklarını aktaran Dağıstan, taksi şoförlünün zor bir meslek olduğunu ve mesleğin şartlarının da zor olduğunu kaydetti.

Dağıstan, taksici esnafının da gelen zamlar karşısında zor durumda olduğunu belirterek, "Zam gelmesin. Taksimetre ücretlerine zam gelmesini biz de istemiyoruz. Mazota zam gelince, direkt taksimetre ücretlerine yansıyor. Mazotun fiyatı düşsün. Vatandaşta rahat rahat taksiye binsin. Biz de rahatlayalım." diye konuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum