Ulus meydanında unutulan güneş, emeklilerin kâbusu oldu!

Ankara'nın tarihi dokusuyla ünlü Ulus Hali yakınındaki meydan, özellikle yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle vatandaşa zor anlar yaşattı. Başkent'in kalbinin attığı bu meydan, hem Ankaralının hem de turistlerin sıklıkla tercih ettiği bir dinlenme noktası oldu; ancak son zamanlarda meydandaki banklarda oturan vatandaşlar gölge alanların yetersizliğinden şikâyetçi.

Ulus meydanında unutulan güneş, emeklilerin kâbusu oldu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ulus Hali yakınındaki meydanda, doğrudan güneş ışığı altında saatlerce oturmak zorunda kalan emekli vatandaşlar, meydanın mevcut durumunun yaşam kalitelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Özellikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında, meydanda serin bir köşe bulmanın neredeyse imkânsız hale geldiğini aktaran emekli vatandaşlar, bu durumun özellikle emekli vatandaşlar için ciddi bir sorun teşkil ettiğini söyledi.

1-001.png

"GÜNEŞİN ALTINDA OTURMAK ZORUNDAYIZ"

Meydanın müdavimlerinden olan 70 yaşındaki emekli Rüstem Bey, bu durumu şu sözlerle dile getirdi: "Buraya her gün gelir, arkadaşlarımla sohbet ederim ama yaz aylarında güneşin altında oturmak zorunda kalıyoruz. Gölgede oturabileceğimiz bir alan var orası da beton bariyerler. Özellikle öğle saatlerinde meydan çekilmez hale geliyor."

1-1.png

Benzer şikâyetler, meydanın farklı köşelerinde de yankı buluyor. Bir başka emekli vatandaş olan 65 yaşındaki Hüsniye Hanım ise, "Buraya kuşları beslemeye geliyorum, oturuyorum ama güneşin alnında oturmak bizi çok zorluyor. Gölgelikler yapılmasını istiyoruz. Gölgelikler yapılsa, burada daha rahat vakit geçirebiliriz." ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİMDEN MÜDAHALE BEKLENİYOR

Vatandaşların bu talepleri, yerel yönetimin gündemine henüz tam anlamıyla girmemiş görünüyor ancak meydanda her gün vakit geçiren insanlar, yetkililerin bu sorunu görmezden gelmemesi gerektiğini düşünüyor.

"Bu meydan, sadece tarihî bir alan değil, aynı zamanda bizim sosyal hayatımızın da merkezi. Burası bizim için bir buluşma, dinlenme ve sosyalleşme noktası. Şu anki haliyle buradan yeterince faydalanamıyoruz" diyen başka emekli bir vatandaş, belediyeden meydanın mevcut durumunu iyileştirmek adına acil bir adım beklediğini aktardı.

1-2.png

Ulus Hali Meydanı'nın tarihi dokusu korunarak, modern şehir ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği konusunda güçlü bir toplumsal talep bulunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum