Üniversite hayalini 54. yaş gününde gerçekleştirdi

Ankara’da yaşayan Hafize Çesner, 30 yıllık üniversite hayalinden vazgeçmedi ve 54. yaş gününde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünü birincilikle bitirdi.

Üniversite hayalini 54. yaş gününde gerçekleştirdi
Yayınlanma:

Ankara'da bir hayal gerçek oldu. 30 senelik hayalinin peşinden üniversite sınavına girerek Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünü kazanan Hafize Çesner, 54'üncü yaş gününde bölüm birincisi olarak mezun oldu.

54 yaşındaki Hafize Çesner, lise yıllarını tamamladıktan sonra hep hayalini kurduğu üniversite eğitimine bir türlü adım atma fırsatı bulamamıştı. Ancak, 30 yıl sonra çevresinin desteğiyle bu hayalini gerçekleştirmek için harekete geçen Çesner, üniversite sınavına girdi. Ankara Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünü yüzde 50 bursla kazandı.

aw303497-05.jpg

Çesner, üniversite eğitimini sürdürürken hem ailesini ihmal etmedi hem de derslerine büyük bir azimle devam ederek genç arkadaşlarına örnek oldu. 4 yıllık eğitimini 3,69 ortalamayla tamamlayan Çesner, mezuniyet gününde bölüm birincisi ve yüksek şeref öğrencisi olarak ödüllendirildi.

Eşi ve ailesinin desteğiyle hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Çesner, "Üniversite eğitimini tamamlayamayan herkese hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye ediyorum," dedi.

"GEÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM, AMA YANILDIM"

Çesner, açıklamasında, erkek çocuklarının önceliklendirildiği bir ailede büyüdüğünü, bu yüzden üniversite eğitiminin hep arka planda kaldığını belirtti. "Ağabeylerim üniversite mezunuydu, ama ben o zaman tembellik ettim ve okumamayı tercih ettim," diyen Çesner, yıllar sonra içindeki ukdenin peşinden gitme cesareti bulduğunu ifade etti.

Bir akademisyen arkadaşının "Geç değil, yapabilirsin," sözlerinin kendisini motive ettiğini belirten Çesner, üniversite sınavına girerek sürecin başladığını anlattı.

aw303497-06.jpg

"GENÇLERLE İLİŞKİLERİMİ HER ZAMAN İYİ TUTTUM"

Üniversiteye kabul edildiğini öğrendiğinde yaşadığı sevinci dile getiren Çesner, 30 yıllık bir aradan sonra yeniden ders çalışmaya başlamanın zor olduğunu, ancak derslerine titizlikle devam ettiğini söyledi. Genç arkadaşları ve hocalarıyla da güçlü ilişkiler kurmaya özen gösterdiğini vurguladı.

Çesner, derslere gösterdiği titizliğin yanı sıra aile hayatını da ihmal etmemek için büyük bir denge kurmaya çalıştığını belirtti. "Derslerim ya da ödevlerim olduğunda arkadaşlık ilişkilerimi ikinci plana aldım. Ailem ve eşim her zaman destek oldu," dedi.

"BAŞARIYI ÇOK SEVDİM"

Üniversitede geçirdiği süreçte başarıya olan tutkusunun giderek arttığını belirten Çesner, mezuniyet töreninde adının bölüm birincisi olarak anons edilmesiyle tarifsiz bir mutluluk yaşadığını söyledi. "Başarıyı sevmeye başladım, her dersimde daha iyi notlar almak için çalıştım," diyen Çesner, bu süreçte strese kapıldığı zamanların da olduğunu, ancak çevresinin desteğiyle bu zorlukların üstesinden geldiğini dile getirdi.

aw303497-04.jpg

"HER YAŞTA ÖĞRENMENİN DEĞERİ VAR"

Üniversite eğitiminin hayatına kattığı olumlu değişikliklerden bahseden Çesner, "Dersleri anlamaya çalışarak öğrenmek yaşıma rağmen bana çok şey kattı," dedi. Üniversiteyi yarım bırakmış veya hiç başlamamış olan herkese hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini vurgulayan Çesner, "Her yaşta öğrenmenin bir değeri var," diyerek sözlerini noktaladı.

aw303497-08.jpg

Çesner’in danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Konuk ise Hafize Çesner’in azmi ve disipliniyle diğer öğrencilere ilham kaynağı olduğunu belirtti ve "Öğrenmenin yaşı yok," dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.