Yirmi Beş Mart Mahallesi'nin kadın muhtarı Ayşegül Kıyak, 38 yıllık muhtarı koltuğundan etti

Ankara Yenimahalle'ye bağlı Yirmi Beş Mart Mahallesi'nin kadın muhtarı Ayşegül Kıyak, mahallede yıllarca okul aile birliği başkanlığı yaptıktan sonra, çevresinin yoğun teşvikleriyle muhtar adayı olmaya karar verip seçimleri kazandı. Ayşegül Kıyak, "Okullarda çok sosyal yardımlaşma içerisinde bulundum ve bu yardımları daha genişletmek için muhtarlık yapmaya karar verdim. 38 yıllık muhtarı devirerek bu mahalledeki ikinci muhtar oldum." dedi.

Yirmi Beş Mart Mahallesi'nin kadın muhtarı Ayşegül Kıyak, 38 yıllık muhtarı koltuğundan etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yirmi Beş Mart Mahallesi'nin önemli bir kısmını oluşturan SSK Blokları'nın 1970'lerde inşa edildiğini belirten Muhtar Ayşegül Kıyak, yapıların artık çok eski olduğunu ve ciddi altyapı sorunları yaşandığını vurguladı.

Mahalledeki sorunlara ilişkin olarak tespitlerini anadolugazete.com.tr'ye anlatan Kıyak, "Evlerimiz çok eski, elektrik tesisatlarında sorun var ve sürekli masraf çıkıyor. Dönüşüme gidilmesi gerekiyor, ancak emsal alamadığımız için müteahhitler girmiyor. 106 bloktan oluşan bu yapıların yüzde 81'i riskli alan ilan edildi. Binalardan çatırdamalar gelmeye başladı. Kötü altyapı ve elektrik tesisatlarında artık hiçbir şeyde sağlamlık kalmadı. Onun için buradan da sesleniyorum. Müteahhitleri bekliyoruz güzel tekliflere açığız. Çok yakın zamanda da burada adliyeler de birleşecek." dedi.

ADLİYE PROJESİ NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Mahallenin önemli projelerinden birinin de yeni adliye binasının tamamlanması olduğunu söyleyen Kıyak, "Eski MİT yerleşkesinde başlayan tadilatlarla, adliyenin 1,5 yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Bu proje, mahallemizi daha da değerlendirecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığına yakın olmamız da mahallemizin değerini artırıyor." ifadelerini kullandı.

adsiz-tasarim.png

Ayşegül Kıyak, mahallenin ulaşım konusunda da avantajlı olduğunu belirterek, "Kızılay'a arabayla 7-8 dakika, metro ile 10-15 dakika mesafedeyiz. Ulus'a da çok yakınız. Ancak, gelecekte nüfus artışıyla ve adliye yapımının da bitmesiyle birlikte ulaşım sorunlarının yaşanabileceğini de öngörüyoruz" dedi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Mahallede kadınlar ve gençler için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlik düzenlediklerini belirten Kıyak, "Tarihi yerlere geziler düzenliyoruz, kermesler yapıyoruz ve kadınlara yönelik stantlar kuruyoruz. Muhtarlığın yanındaki parkımızda kadınların el emeği ürünlerini sergileyebilecekleri alanlar oluşturuyoruz." dedi.

Ayşegül Kıyak, Yirmi Beş Mart Mahallesi'nin kentsel dönüşüm, sosyal yardımlaşma ve altyapı sorunlarına dair önemli adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti. Kıyak, "Bu yılki planlarım arasında en büyük projem, SSK bloklarının dönüşümü olacak" diyerek, mahalle sakinlerine müteahhitlerden gelecek güzel tekliflere açık oldukları mesajını verdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.