Sami Gökçe

Sami Gökçe

Bahçeli’den AB’ye mesaj

Bahçeli’den AB’ye mesaj

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’nin 11 ve 12 Haziran tarihlerinde iki gün peş peşe yaptığı açıklama bir anda siyaset gündeminin en çok konuşulan konusu oldu.

Önce grup toplantısındaki açıklamasına bakalım.

"Demografik istiklalimizi, demografik istikbalimizi zedeleyecek tehlikeli akımlara karşıyız, nüfus dengemizi, milli yapımızı, bu coğrafyadaki varlığımızı melezleştirecek insan akınlarının sonuna kadar karşısındayız. Ülkemizde geçici koruma statüsüyle bulunan Suriyeli sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri kademe kademe sağlanmalı, düzensiz göçün beli kırılmalı, Geri Kabul Anlaşması sonlandırılmalıdır. MHP, Avrupa Birliğiyle inişli çıkışlı üyelik sürecine kategorik bir reddiye içinde değildir.….”

Uzun yıllardır Suriyeli sığınmacılar konusunda kayda değer hiçbir açıklama yapmayan Bahçeli, grup toplantısında “Geri kabul anlaşmasının iptalini.” istiyor.

Dikkat ettiniz mi?

Avrupa’da İsveç, Finlandiya ve İzlanda dışındaki bütün ülkelerde aşırı sağ partiler iktidarda. Temel argümanları da ırkçılık üzerine kurulu.

Suriyeli ve Afgan denilince tüyleri diken diken olan Avrupalılara gerekirse “Geri kabul” anlaşmasının iptal edilebileceği mesajı veriyor.

Hatırlayın; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uzun süredir para arıyor. Avrupa’dan eli boş döndü.

Acaba Bahçeli’nin, anlaşmanın iptalini istemesiyle AB ülkelerine “Kapıları açarsak milyonlarca sığınmacı Avrupa’ya geçer" mi demek istedi?

Bana göre, AB’deki liderler bu mesajı aldı ve gereğini de yerine getirecektir!

Gelelim Erdoğan-Özel görüşmesi sonrası yaptığı açıklamaya

Erdoğan-Özel görüşmesini siyasette “Çok bilinmeyenli yeni bir denklemin kurulmak istendiği gözlemlenmektedir” biçiminde değerlendiren Bahçeli, parti olarak iktidara verecekleri desteği devam ettireceğini açıklamayı da ihmal etmedi.

Açıklamanın devamında “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da şartlar ne olursa sonuna kadar yanında ve arkasında olacağımızı, kesinlikle yalnız bırakmayacağımızı herkes çok iyi bilmelidir.”

Her iki mesaj da içeriden çok dışarıya yöneliktir.

Önümüzdeki günlerde yansımasını da göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gökçe Arşivi