Erol Tosun

Erol Tosun

Belediyelerdeki akraba ve hemşehri atamaları son bulur mu?

Belediyelerdeki akraba ve hemşehri atamaları son bulur mu?

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucuları; Bildiğiniz gibi seçimlerden 1 hafta sonra 8 Nisan 2024 tarihli yazımda CHP’nin belediye seçim sonuçlarında verilen mesajları iyi okumasını önermiştim.

Bu önerilerimde, özellikle yeni seçilen belediye başkanlarının kendi kendilerine atama yapmamaları ve Genel Merkez'in mutlaka bürokrat atamalarında müdahil olması gerektiğini belirterek, bilinçsiz şekilde ben yaptım anlayışı içerisinde yeni seçilen belediye başkanlarının acemiliğine, devam eden belediye başkanlarının da şımarıklığına gelecekteki CHP iktidarını kurban etmeyin demiştim.

Ancak daha yazımızın mürekkebi kurumadan Türkiye’nin her yanından akraba, eş, dost, baldız, bacanak, enişte, kayın, damat, gelin, yeğen, teyze oğlu, halakızı, hemşeri, memleketli maşallah belediye yolgeçen hanına akraba iktidarına çevrilmiş!

Ey bu sorumsuz atamaları sıkılmadan, utanmadan, yüz kızarıklığı yaşamadan yapan belediye başkanları sözümüz sizlere! Bu vatandaş iktidar belediyelerinin torpilli atamalarından, adam kayırmalarından, haksızlık yaptıklarından, lüks ve şatafatlarından şikâyetçi olduğu için, atamalarda liyakat beklediği için, atamalarda şeffaflık umduğu için adaletsiz uygulamaların kalkması için siz CHP adaylarına sahip çıkarak oy verdiler.

Bunlar devam ettikten sonra değişikliğe ne gerek vardı? Sizin yaptığınız usulsüzlükleri zaten kaybedenler yapıyorlardı!

Aklınızı başınıza alın, bilmiyorsanız bilenlere sorun eğer liyakatli atama yapmak istiyorsanız, demokrasi gönüllüsü milyonlarca insan arasında bırakın ülkemiz belediyelerini dünyanın belediyelerine yetecek her meslekten hizmet aşığı yüz binlerce yetişmiş, birikimli, bilgili kadrolar var yeter ki siz akrabam, hemşerim, köylüm istihdamı derdine düşmeyin!

Yeter ki hizmette liyakatli eleman arayın samimi olun gerisi kolay, meslek odalarından, partinizden destek alın hiçbir şey bilmiyorsanız.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Genel Merkez yöneticileri bu işi sıkı tutacaklarmış gibi gözüküyor, bu gereksiz atamalara hemen müdahil oldular sorun şimdilik çözüme kavuştu.

Ancak; En ufak bir gevşemede nasıl olsa tehlike geçti diyen sorumsuz belediye başkanları olabilir bu konu hayati derecede ülkemizin geleceği için yaşam kadar, ekmek, su kadar önem taşımaktadır.

Dikkat Dikkat! Belediye başkanları şunu bilmeliler ki kimse CHP’den büyük değil, seçilmiş olmak her şeyi yaparım demek değildir! Sizin yerinize herhangi birisi de aday olsa o da kazanacaktı. Başkanların bunun farkında olmaları gerekir.

Nitekim kendilerini her şey sanan il ve ilçe belediye başkanları ikinci, üçüncü, hatta dördüncü defa tekrar aday yapılmadıkları için istifa edip yıllardır belediye başkanı seçildikleri partilerinin afişlerini toplatarak, yırttıracak derecede kendilerinden geçerek başka partilerden aday oldular, bağımsız aday oldular sonuç eksi sıfır oldu bir tane numunelik kazanan yok!

O halde neymiş aday değil (Birkaç istisna hariç) partinin amblemi ve özgül ağırlığı önemliymiş!

CHP Genel Başkanı başta olmak üzere Genel Merkez yönetimi kesin kararlı olduğunu genelgelerle belediye başkanlarına bildirdiğini görüyoruz. Buna rağmen partinin koyduğu liyakat ve diğer esaslara uymayanlar olursa kesinlikle parti ile ilişikleri hiç gözünün yaşına bakmadan kesilmelidir.

Büyümeyi ve başarıyı yönetmek zordur. CHP iktidara yürüdüğü bu süreci altın terazi ile değerlendirmelidir. Aksi halde sonuç hüsran olur.

anadolugazete.com.tr yazarı olarak bu konunun amansız takipçisi olacağız; akraba, hemşeri atamaları olduğunda anında yazarak o belediye başkanlarından okuyucularımız başta olmak üzere herkesin haberdar olmalarını sağlayacağız.

Gözümüz ve haber kanallarımız üzerinizde belediye başkanları haberiniz olsun..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Erol Tosun Arşivi