Google'dan seçim reklamları uyarısı

Google, seçim reklamlarında kullanılan sentetik veya dijital olarak değiştirilmiş içeriğin açıklanmasını zorunlu hale getirecek yeni politikalarını duyurdu.

Google'dan seçim reklamları uyarısı
Yayınlanma:

Bu güncellemeye göre, reklamverenlerin bu tür içerik barındıran reklamlar için açıklama yapmaları ve ilgili kampanya ayarlarında belirli onay kutularını işaretlemeleri gerekecek.

Google, bu ay içinde yürürlüğe girecek olan yeni politikalarıyla, reklamverenlerin sentetik içerik kullanımını şeffaf bir şekilde belirtmelerini amaçlıyor. Bu kapsamda, belirli formatlar için otomatik açıklama oluşturulacakken, diğer formatlar için reklamverenlerin kendilerinin açıklama sağlaması gerekecek. Açıklamaların açık ve kullanıcılar tarafından fark edilebilir bir şekilde yapılması önem taşıyor.

Reklam içeriğine bağlı olarak, "Değiştirilmiş veya sentetik içerik", "Bu ses bilgisayar tarafından oluşturulmuştur.", "Bu görüntü gerçek olayları tasvir etmemektedir." ve "Bu video içeriği sentetik olarak oluşturulmuştur." gibi ifadelerin kullanılması öneriliyor. Bu sayede kullanıcılar, reklam içeriğinin gerçeklikten farklı olabileceğini önceden bilerek bilinçli kararlar verebilecekler.

Google'ın bu adımıyla, dijital reklamcılıkta şeffaflığın ve kullanıcı güveninin artırılması hedefleniyor. Bu politika değişikliği, özellikle seçim süreçlerinde yanıltıcı içeriklerin önlenmesine ve reklam verenlerin sorumluluklarının net bir şekilde belirlenmesine katkı sağlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.