'Çocuk Oyunları' yarışması Kırşehir'de coşkuyla karşılandı!

Kırşehir'de düzenlenen 'Çocuk Oyunları' yarışmaları, il genelinde büyük bir coşku ve eğlenceyle karşılandı. Ahi Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinliklerde, okullarında dereceye giren çocuklar hem eğlendi hem de geleneksel oyunları oynayarak teknolojiden uzak bir gün geçirdi.

'Çocuk Oyunları' yarışması Kırşehir'de coşkuyla karşılandı!
Yayınlanma:

Kırşehir'de düzenlenen yarışmalar, yüzlerce çocuğu ağırlayarak unutulmaya yüz tutmuş oyunların yeniden canlanmasına vesile oldu. Çocuklar, okul bahçelerinde oynanan oyunların yarışma formatında sunulmasıyla hem eğlendi hem de öğrendi. Etkinliklerin amacı, çocukların obezite, tablet, telefon ve hareketsiz yaşamdan uzak durmalarını sağlamak olarak açıklandı.

''TÜM ÇOCUKLARIN HAREKET ETMESİNİ AMAÇLIYORUZ''

Ahi Stadyumu'na farklı okullardan ve ilçe merkezlerinden gelen çocuklar, geleneksel çocuk oyunlarını ne kadar özlediklerini dile getirdi. Ayrıca, bu oyunlara hazırlanırken teknolojiden uzaklaşarak sosyalleşmenin önemini kavradıklarını belirttiler.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Numan Nafiz Şahin, "Geçmişten geleceğe çocuk oyunlarının aktarımını sağlamak istiyoruz. Bizden sonraki nesillere de bu oyunların ulaşmasını istiyoruz. 2024 Hareketlilik Yılı kapsamında tüm çocukların hareket etmesini amaçlıyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen ise, "Çocuklar teknolojide ve bilime ulaşmada bizlerden çok öndeler, fakat oyun oynamada gerideler. Biz çocukluğumuzu dolu dolu yaşadık ve çocukluk oyunlarını çok oynadık. Yeni neslin Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacaklarını düşünüyoruz. Çocukları, bizim oyunlarımızla çocukluklarına yaklaştırma gayreti içerisindeyiz." diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.