Hastanelerin tekstil malzemelerini Yozgat'ta hükümlü ve tutuklular üretiyor

İş Yurdu Müdürlüğü bünyesinde Yozgat 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 2 yıl önce kurulan tekstil atölyesi ile Yozgat ve çevre illerdeki hastaneleri için gerekli tekstil malzemeleri üretiliyor.

Hastanelerin tekstil malzemelerini Yozgat'ta hükümlü ve tutuklular üretiyor
Yayınlanma:

Yozgat 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan 32 hükümlü ve tutuklunun çalıştığı atölyede, Yozgat ve civar şehirlerdeki hastaneler içim tek kullanımlık hasta ameliyat önlüğü, sedye örtüsü, kolonoskopi şortu, ameliyathane boks önlüğü ve diş ünite fotöy kılıfı gibi birçok tekstil ürünü üretiliyor.

İş yurtları bünyesinde kurulan hapishane içindeki atölyelerde sigortalı olarak çalışan hükümlü ve tutuklular, burada aldıkları eğitim ve mesleki kabiliyet sayesinde kendilerini hem topluma hazırlıyorlar hem de meslek ediniyorlar.


Tekstil atölyesinde 1.5 yıldır çalıştığını söyleyen hükümlülerden S.S., “Yozgat 1 No'lu T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunmaktayım. Biz burada dışarıda olan herhangi bir tekstil fabrikasında üretilen her ürünü üretmekteyiz. Ağırlıklı olarak hastanelerde tek kullanımlık ürünler üretiyoruz. Ceza infaz kurumunda böyle bir iş imkanı sunulması bizlere hem psikolojik hem de maddi anlamda iyi gelmektedir. Cezamızı infaz ederken kendimizi sanki fabrikada çalışan bir işçi gibi hissediyoruz. Maaşlarımızı, kar paylarımızı alıyoruz. Cezamı infaz ettikten sonra dışarıda da aynı mesleği sürdürmeyi düşünüyorum. Buraya gelmeden önce meslekle ilgili hiçbir şey bilmiyordum. Bizim burada kalifiye eleman olmamızı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.