Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları Yozgat’ta sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremde binaları hasar gören depremzede huzurevi sakinleri Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevinde yaralarını sarıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları Yozgat’ta sarılıyor
Yayınlanma:

Depremde binaları zarar gören birçok huzurevi sakinleri çeşitli illere yerleştirilerek yaşamlarını sürdürüyor. Huzurevlerinde sağlık, psikolojik ve diğer ihtiyaçları karşılanan huzurevi sakinleri ‘’Asrın Felaketi’’ olan depremin izlerini silerek yaşamlarına devam etmek istiyor. Depremden sonra Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlara yerleştirilen 192 vatandaş, bundan sonraki sürece kadar yaşamlarına burada devam edecek.

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi kurum ve kuruluşlarına yerleşen depremzedeler için kurum uzmanları ilgi ve desteklerini titizlikle sürdürüyor. Sosyal yaşama adapte olmaları için çeşitli etkinlikler düzenlenerek, yaşanılan deprem etkisinin azaltılması umut ediliyor.

‘’YENİ YAŞANTIMIZI BURADA SÜRDÜRÜYORUZ‘’


6 Şubat’ta meydana gelen depreme Kahramanmaraş’taki huzurevinde yakalanan Remzi Yağcı, burada kendini evinde hissettiğini belirterek, destek olanlara teşekkür etti. Yağcı, ‘’Hayatımızdan memnunuz. Rabbim vatanımıza, devletimize zarar vermesin. Burada kitap okuyoruz, televizyon seyrediyoruz, yeni yaşantımızı burada sürdürüyoruz. Kendi evimizdeymiş gibi yaşıyoruz. Bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Bize depremi unutturmaya çalışıyorlar’’ şeklinde konuştu.


‘’HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNUYORLAR’’

Huzurevi sakini Arif Aydemir’de depreme Kahramanmaraş’ta yakalananlar arasında olduğunu söyleyerek, ‘’ Büyük bir felaket geldi başımıza, bu felaket 7’den 70’e halkın beynine işledi, depremden dolayı büyük şok yaşadık. Biz Kahramanmaraş’ta huzur evinde kalıyorduk, buraya geldik, mutluyuz. Ben ressamım, kara kalem çalışması yapıyorum, vaktim öyle geçiyor, arkadaşlarla çay içip sohbet ediyorum. Depremin etkilerini unutmak için bize her türlü desteği sunuyorlar ve bizle ilgileniyorlar.’’ dedi.


''ONLARA EN İYİ ŞEKİLDE BAKARAK BURADAN UĞURLAYACAĞIZ''

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli de kurum ve kuruluşlarında kalan depremzedeler için çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, ‘’ Kahramanmaraş depremi sonucu kuruluşlarımızda kalan yaşlı, engelli, kadın ve çocuk olmak üzere birçok incinebilir gruplar, bakanlığımızın talimatı neticesinde ilk gün Türkiye’nin farklı bölgelerine nakilleri yapıldı. Bizler de ilimize 192 depremzedemizin kabulünü yaptık. Bunların içerisinde yaşlı ve engellilerimiz var, onlar özel bireyler ve kırılgan yapıya sahipler. Bizler devletin sıcak elini göstererek her zaman onları desteklemeye çalıştık. Deprem sürecini kabullenmeleri için sosyal hizmet uzmanlarımızla kendilerine sürekli psikososyal destek hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Bizler onları deprem bölgelerindeki sosyal hizmet kuruluşları yapılıncaya kadar misafir edeceğiz. Onlara en iyi şekilde bakarak buradan uğurlayacağız’’ diye ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.