Kırıkkale’de Bilim Merkezinde çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bilim Yaz Okulu Atölyeleri' etkinliklerinin ilk dönemi başarıyla tamamlandı. Başkan Ahmet Önal, öğrencilere katılım belgelerini takdim etti.

Kırıkkale’de Bilim Merkezinde çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor
Yayınlanma:

Kırıkkale Belediyesi, gençlerin bilimle tanışmalarını ve bilimsel meraklarını geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği "Bilim Yaz Okulu Atölyeleri" kapsamında, ilk dönem kurslarını başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgelerini verdi.

İl Gazetesi'nin haberine göre, 6-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu etkinlikte, gençler hem eğleniyor hem de çeşitli bilim dallarında önemli bilgiler edinme fırsatı buluyor.

EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen sertifika törenine Belediye Başkanı Ahmet Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer, Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyesi Arif Yıldırım ve çok sayıda veli katıldı. Törende konuşan Başkan Önal, "Çocuklarımıza yönelik bu tür projeleri desteklemeye devam ediyoruz. Bilim merkezi kurslarıyla gençlerimiz yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendiriyorlar. Bugün 96 öğrencimize katılım belgelerini verdik, ay sonuna kadar ise toplamda bin öğrenciye sertifika vermeyi hedefliyoruz," dedi.

UZMAN EĞİTMENLERDEN KALİTELİ EĞİTİM

Bilim Merkezi, gençlerin bilim, teknoloji, sosyal ve kültürel alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli atölye çalışmaları sunuyor. Teknoloji ve Tasarım Atölyesi, Garaj Atölyesi, Uzay ve Havacılık Atölyesi, Bilim Atölyesi, Matematik Atölyesi, Minik Mucitler Atölyesi, Müzik Atölyesi, Robotik ve Kodlama Atölyesi gibi farklı alanlarda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle çocuklar, bilim dünyasına ilk adımlarını atıyor.

ÇOCUKLARDAN BAŞKAN ÖNAL’A TEŞEKKÜR

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi’nde sunulan imkanlardan memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, “Buradaki atölyelerde hem eğleniyor hem de öğreniyoruz. Tüm imkanlardan ücretsiz yararlanıyoruz ve bu bizim için büyük bir şans. Bu güzel ortamı bize sağlayan Kırıkkale Belediye Başkanımız Ahmet Önal’a ve ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.

Etkinlikler ay sonuna kadar devam edecek ve toplamda bin öğrenciye katılım belgeleri dağıtılacak. Kırıkkale Belediyesi, bilimsel ve eğitici faaliyetlerle çocuklara destek olmaya devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.