Kırıkkale'de 'Çocuklar ölmesin, Filistin'e özgürlük' sloganıyla Filistin anıldı

Kırıkkale'de, "Çocuklar ölmesin, Filistin'e özgürlük" sloganıyla düzenlenen etkinlik, Filistin'e destek vermek amacıyla büyük bir katılım gördü. Etkinlikte, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelerek Filistin halkına manevi destek sağladı.

Kırıkkale'de 'Çocuklar ölmesin, Filistin'e özgürlük' sloganıyla Filistin anıldı
Yayınlanma:

Programın ilk kısmında, Kur'an-ı Kerim okundu ve yapılan dualarla Filistin halkı için destek mesajları gönderildi. Katılımcılar, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla İsrail'in saldırılarını protesto etti. Sivil toplum kuruluşları adına söz alan Pınar Yılmaz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 15 bin 103 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti. Yılmaz, ölen çocuk, kadın ve diğer sivillerin sayısının her geçen gün hızla arttığını vurgulayarak bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Konuşmanın ardından, Filistin'e destek amacıyla bisiklet konvoyu oluşturuldu. Katılımcılar, Filistin bayrakları ve pankartlarla süslenmiş bisikletleriyle şehir turu atarak desteklerini gösterdi. Etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.