Kırıkkale'de mangal ateşi yangına sebep oldu: 3 bin dönümlük alan yandı

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde bir bağ evinin bahçesinde yakılan mangaldan sıçrayan ateşin neden olduğu yangın, geniş bir alanda tahribata yol açtı.

Kırıkkale'de mangal ateşi yangına sebep oldu: 3 bin dönümlük alan yandı
Yayınlanma:

Mangal ateşinin rüzgarın etkisiyle anızlara sıçraması sonucu çıkan yangın, yaklaşık 3 bin dönümlük arazide hasara neden oldu.

Rüzgarlı hava koşullarının da etkisiyle hızla yayılan alevler, dağlık arazide bulunan mühimmat depolarına doğru ilerledi. Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almayı başardı. Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi, potansiyel tehlikeleri önlemek amacıyla ormanlık alan ve mühimmat depolarının yakınındaki anızları küreyerek tedbir aldı.

Kırıkkale, Yahşihan ve Bahşılı Belediyeleri, Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ve Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) itfaiye araçlarıyla yapılan müdahalede yangın, yaklaşık 3 saat süren bir mücadele sonucu tamamen söndürüldü. Yangının etkili olduğu bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı.

Yangın alanına gelen Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve İl Özel İdare Genel Sekreteri, yetkili kurum amirlerinden yangının çıkış sebebi hakkında bilgi aldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangın sonrası kritik noktalarda güvenlik önlemlerini artırdı. Yangına neden olan kişi veya kişiler hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, yangın bölgesine gelerek itfaiye ekiplerinden bilgi aldı. Önal, yangının oldukça geniş bir alanda etkili olduğunu belirtti. "Ahılı ve Hasandede köyleri arasında büyük bir yangın çıktı. Yaklaşık 3 bin dönümlük bir alan etkilenmiş durumda. Ekiplerimiz, Makine Kimya Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla birlikte yangına müdahale ediyor. Şu anda yangın kontrol altında, ancak bazı bölgelerde soğutma çalışmaları devam ediyor. Neyse ki can kaybı yaşanmadı, ancak birçok ağaç zarar gördü. Geçmiş olsun diyorum ve burada görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Ahılı köyü muhtarı Davut Doğan ise, yangının dağlık araziye doğru yayıldığını belirtti. "Ekinlerimiz biçilmişti, bu yüzden zararın boyutu biraz daha az oldu. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı ve şu anda soğutma çalışmaları sürüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.