Kırşehir'de bıçak bileyleme mesleğini devam ettiriyorlar!

Kırşehir Uzun Çarşı içinde unutulmaya yüz tutmuş meslekler zamana karşı mücadele veriyor. Geçmişin önemli mesleklerinden olan bıçak bileyleme de Murat İşeri ve oğlu tarafından gelecek kuşaklara aktarılmaya çalışılıyor.

Kırşehir'de bıçak bileyleme mesleğini devam ettiriyorlar!
Yayınlanma:

Kırşehir'deki Uzun Çarşı, Ahi Teşkilatı'nın merkezi ve tarihi bir ticaret alanı olarak 100 yıllık bir geçmişe sahip. Bu çarşı, geleneksel zanaatlarla uğraşan esnaflara ev sahipliği yapıyor. Aktar, keçeci, çadırcı, kalaycı gibi mesleklerin temsilcileri, çarşıda faaliyet gösteriyor.

AMAÇ GELECEK NESİLLERE BU MESLEĞİ AKTARMAK

Murat İşeri ve oğlu da, 30 yıl önce babadan oğula geçen bir mesleği sürdürüyor. Ancak, çırak yetişmemesi nedeniyle mesleklerinin son temsilcileri olduklarını belirten İşeri, oğluna mesleği öğreterek geleneksel zanaatların gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyor. İşeri, bu sayede gelecek nesillerin bu mesleği devralmasını ve geleneksel zanaatların yaşatılmasını umut ediyor.

bicakbileyleme.jpg

30 yıldan beri Kırşehir'de bıçak bileyleme ve tamirat işleriyle uğraşan İşeri, çocuklarının destek olmasına rağmen çırak yetişmemesiyle karşı karşıya. İşeri, insanların çocuklarını sadece okumaya yönlendirmesi nedeniyle çırak bulmanın zor olduğunu ifade ediyor. Babadan oğula geçen mesleği sürdürmeye çalışan Celil Furkan İşeri ise Uzun Çarşı'da babasından öğrendiği mesleği devam ettiriyor. Ancak, çırak bulma konusunda zorluk yaşandığını belirterek bu sorunun aşılmasını umut ediyor. Uzun Çarşı, geçmişte modernleştirilerek ticaretin merkezi olma özelliğini koruyarak, zamana karşı yarışıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.