Kırşehir'de fenomen muhtar adayı Aydın Battal'ı dolandıran 2 kişi hakkında sıcak gelişme

Kırşehir'de muhtarlık seçimini kaybetmesinin ardından, kendisine oy vermeyen akrabalarına yazdığı sitem dolu şiirle sosyal medyada gündem olan çoban Aydın Battal, bu kez dolandırıcılık mağduru oldu.

Kırşehir'de fenomen muhtar adayı Aydın Battal'ı dolandıran 2 kişi hakkında sıcak gelişme
Yayınlanma:

Sattığı 7 koyunun parasını alamayan Battal, Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerine durumu bildirdi. Yapılan incelemeler sonucunda Battal'ı dolandırdığı tespit edilen E.C. ve M.B. yakalanarak tutuklandı.

Aydın Battal'ın ihbarı üzerine başlatılan incelemeler sonucunda, E.C. ve M.B.'nin Battal'ı dolandırdığı belirlendi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme sonrası çoban Aydın Battal ve avukatı Ayşe Nur Karakaya, adliye binası önünde açıklamalarda bulundu. Avukat Karakaya, “Müvekkilim Aydın Battal'ın mağduru olduğu 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan dolayı Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduk. Savcılık makamının etkili soruşturması ve Akpınar İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'nın özverili çalışmaları sayesinde şüpheliler bugün hakimlik karşısına çıkarıldı ve tutuklandı,” dedi.

Aydın Battal, dolandırıcılara şiir yazmasıyla bilinen mizahi yaklaşımını sürdürüyor. “Şüpheli şahısların yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederim. Bunun yanı sıra benim gibi sesi çıkmayan birçok kişiyi aynı yöntemle dolandırmışlar. Benden koyunları aldıkları gün satarak paraya çevirmişler ve yemişler. Adamlardaki özgüvene bak,” şeklinde konuştu.

Aydın Battal, Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında kendisine oy vermeyen başta baldız ve bacanağı olmak üzere mahallelisine yazdığı şiirle ünlenmiş ve bu sayede bir dizide de rol almıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.