Kırşehir'de kaya tuzu üreten esnaf dertli!

Kırşehir'deki tuz üretimi yapan esnaf işleyecek kaya tuzu bulamamaktan yakınıyor. Tuz ocaklarından tuz bulunamaması ve başka bölgelerden tuz getirilmesi maliyet artışını da beraberinde getiriyor.

Kırşehir'de kaya tuzu üreten esnaf dertli!
Yayınlanma:

Kırşehir'deki tuz ocaklarında istenilen oranda tuz çıkmaması, esnafın maliyetlerini artırdı. Bu sorunu aşabilmek için destek bekleyen esnaflar, şehir dışından tuz getirip işlemenin de maliyetinin yüksek olduğundan şikayet ediyor.

ESNAF VE MÜŞTERİ MAĞDUR

Kaya tuzu işlemeciliği yapan Terme Caddesi'ndeki esnaflar, özellikle yemeklik kaya tuzu alımında sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor. Kaya tuzu işletmecisi Mehmet Umucu, "Tuz ocakları verimli çalışmadığı için ürünler esnafa ulaşmıyor ve bu durum maliyetleri yükseltiyor" diyor.

Kırşehir'deki esnaf, artan maliyetleri vatandaşa yansıtmamak için çaba gösteriyor. Bektaş Uçar, tuz ocaklarında beklenen oranda tuz çıkmamasının maliyetleri artırdığını belirterek, aldıkları tuzun fiyatının altında satış yapmaya çalıştıklarını ve bu durumun hem esnafı hem de müşteriyi mağdur ettiğini ifade etti.

Bölgedeki tuz üretimi ve tedarikinde yaşanan zorluklar, esnafın yemeklik tuz bulma sorununu ortaya koyuyor. İşletmeciler çeşitli önlemler alarak bu sorunla başa çıkmaya çalışırken, vatandaşlar tuz bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve gençlik dönemlerinden itibaren yemeklerinde kaya tuzu dışında tuz kullanmadıklarını dile getirdi. Kaya tuzu içeriğinde bulunan 84 mineral ile insan sağlığına faydalarının yanı sıra, süs eşyası yapımında da kullanılıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.