Kırşehir'de yaşayan emekliler ekonomiye ve emekli maaşına tepki gösterdi: “Ülke ölmüş de ağlayanı yok”

Son dönemde sosyal medya platformlarında sıkça görülen sokak röportajları, bu kez Kırşehir pazar yerinde gerçekleşti. Mikrofon uzatılan vatandaşlara alım gücü ve ekonomik koşulları soruldu. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, kendilerine uzatılan mikrofona içten tepkiler verdi.

Kırşehir'de yaşayan emekliler ekonomiye ve emekli maaşına tepki gösterdi: “Ülke ölmüş de ağlayanı yok”
Yayınlanma:

İstanbul'a göre Kırşehir'de ürün fiyatlarının uygun olduğunu belirten bazı vatandaşlar varken aynı zamanda ekonomik zorlukları dile getiren de birçok kişi göze çarptı.

Kırşehir’de Pazar alışverişinin ne kadar tuttuğu sorulan bir amca, "Alacak durum kalmadı ki yavrum. 31 Mart'tan sonra görelim bir de neler gelecek? Hakkettiğimiz şekilde yönetiliyoruz diye düşünüyorum” dedi ve Kırşehir’de dahi konut kirasının 14-15 bin lira olduğunu göstererek emekli maaşına sitem etti.

Kırşehir’de bir başka emekli çiftçi de 80 yaşında olduğunu bundan 20 yıl önce aldığı emekli maaşı ile 7 koyun alabildiğini şimdi ise sadece 1 tane koyun almaya gücü yettiğini aktardı. Gübre, mazot gibi ürünlerin fiyatlarına da tepki gösteren vatandaş evlenmek isteyen gençlerin de zorlandığına değinerek “Ülke ölmüş de ağlayanı yok” ifadelerini kullandı.

Bu yaşlı amcaların ekonomik zorluklara dair yaptıkları açıklamalar, sosyal medyada dikkat çekerken, yaşlı vatandaşların ekonomik krize dair içten ve çarpıcı yorumları kamuoyunda geniş yankı buldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum