Kurbanlık satışlarına rağbet neredeyse yok!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Yozgat Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık hayvanlar satışa sunulmaya başlandı. Ancak, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, 2022 yılında tamamlanan ve bu yıl ilk kez Hayvan Borsası ve Hastanesi’ne kurulan pazarın tanıtımının yapılmaması nedeniyle vatandaşların pazara ilgi göstermediğini belirtti.

Kurbanlık satışlarına rağbet neredeyse yok!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yozgat'ta daha önce Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi’nde kurulan hayvan pazarı, bu yıl Çalatlı köyü mevkiinde kurulan yeni alanda hizmete açıldı. Kurban Bayramı’na 12 gün kala açılan pazarda tanıtım eksikliği ve yol güzergahında bilgilendirici tabelaların olmaması nedeniyle satışlarda durgunluk yaşanıyor. Bu durum, bazı besicilerin hayvanlarını satmak için büyükşehirlere gitmelerine, kentte kalanların ise hayvanlarını satamama endişesi yaşamalarına yol açtı.

“5 GÜNDÜR SİFTAH EDEMEDİK”

Canlı hayvan pazarının tanıtılmaması nedeniyle pazara insan girişlerinin olmadığını ifade eden İsmail Açıkgöz, “2024 yılı hayvan çadırlarını kurduk ve 5 gündür buradayız. Ancak burası tanıtılmadığı için pazara gelen giden yok. Belediye başkanımızla görüştük, buranın tanıtılmasını ve belediye araçlarının buraya yönlendirilmesini talep ettik. Ben Ankara’da da çadır kurdum, orada kurbanlıklar çok güzel satılıyor, burada ise henüz siftah etmedik. Besicilerin yüzü asık, 120 hayvanım var ve hepsini Ankara’ya götürmediğim için çok pişmanım.” dedi.

yozgat-kurbanlok.jpg

“HAYVAN PAZARINDAN KİMSENİN HABERİ YOK”

Bişek köyünden gelen besici Duran Kayışdağ ise, Çalatlı köyü mevkisinde kurulan hayvan pazarından kimsenin haberi olmadığını belirterek, “Pazara ulaşım yok, reklam yapılmadı, yol üzerinde bilgilendirici tabela yok. Hayvanlarımızı buraya getirdik ama kimse siftah etmedi, herkes mağdur. 20 tane hayvanımız var, satamıyoruz. Borcumuz var, hayvanları satmak için getirdik ama sıkıntılarımız var. Bu böyle devam ederse hayvanlarımızı satamayacağız.” şeklinde konuştu.

“YOZGATLI KURBAN PAZARININ YERİNİ BİLMİYOR”

Dambasan köyünden besici Ayhan Doğan da canlı hayvan pazarına geleli 5 gün olmasına rağmen kimsenin pazardan haberdar olmadığını belirtti. Doğan, “Daha önceki pazar yeri şehre yakındı, şimdi ise Çalatlı köyü yakınlarında ve burayı kimse bilmiyor. Buranın bir tabelası bile yok, hayvanlarımızı satamıyoruz. Buranın tanıtılması lazım, 2 ay önce burada pazar kurulup insanların buraya alışması lazımdı. Yozgatlı, Yozgat’taki

kurban pazarının yerini bilmiyor. Kurban fiyatlarımız 100 ila 200 bin lira arasında değişiyor. Her bütçeye uygun kurbanımız var.” ifadelerine yer verdi.

yozgat-kurbanlik.jpg

YOZGAT BELEDİYESİNE ÇAĞRI

Hayvan pazarındaki durgunluğu aşmak için Yozgat Belediyesine önemli görevler düştüğünü vurgulayan Açıkgöz, tanıtım çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğini belirtti. Pazara ulaşımın kolaylaştırılması ve bilgilendirici tabelaların konulması konusundaki taleplerini yineleyen Açıkgöz, besicilerin mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerin acil önlemler almasını istedi.

KURBAN BAYRAMINA HAZIRLIK DEVAM EDİYOR

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala, Yozgat Canlı Hayvan Pazarı’nda hareketliliğin artması için belediye ve ilgili kurumların iş birliği yaparak gerekli düzenlemeleri yapması bekleniyor. Besiciler, pazar yerinin tanıtımının yapılması ve vatandaşların bilgilendirilmesiyle kurban satışlarının artacağına inanıyor. Yozgat’ta vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık hayvan bulmak için pazarın yerini öğrenmeye çalışırken, besiciler de kurbanlıklarını satabilmek için sabırsızlıkla müşteri bekliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.