Sorgun'da el emeği sergisi: Kadın ve çocuklara kurslar

Yozgat Sorgun Belediyesi, ilçede yaşayan kadın ve çocuklar için harekete geçti. Sorgun Belediyesi kadın ve çocukların sosyalleşmesi adına kurslar ve etkinlikler düzenliyor.

Sorgun'da el emeği sergisi: Kadın ve çocuklara kurslar
Yayınlanma:

Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan Hilal Evleri'nin ev sahipliği yaptığı sergide, el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Bu ürünler çini işlemeleri, örgü eserler, ahşap yakma sanatı ve cam işlemeler gibi farklı kurslarda üretildi. Sergi, Cuma gününe kadar ilçe halkının ziyaretine açık olacak.

Serginin açılışına, Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, MHP Sorgun İlçe Başkanı Muaz Ağan, Sorgun Belediye Meclisi üyeleri ve ilçe halkı katıldı. Sergi, Sorgun halkı ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sergide çini vazolar, tabaklar, fincanlar, örgü çantalar, amigurumi oyuncaklar, ahşap yakma tablolar ve cam işleme süs eşyaları gibi çeşitli ürünler sergilendi

SORGUN’A YENİ HİLAL EVLERİ KAZANDIRILACAK

Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Aydınlıkevler, Ahmet Efendi, Osman Çavuş, Yazlak ve Yeşilöz Mahallelerini içeren 3 yeni Hilal Evi'nin yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Ekinci ayrıca Hilal Evlerinin Sorgun Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri içinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, bu evlerde gerçekleştirilen etkinliklerin ilçedeki kadınların ve çocukların yeteneklerini sergilemelerine ve ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına yardımcı olduğunu belirtti.

Başkan Ekinci, sergiyi gezerken kursiyerlerle sohbet etti ve kursların verimliliği hakkında bilgi aldı. Sergi sırasında yöresel bir lezzet olan hedik, ziyaretçilere ikram edildi. Bu tür etkinlikler, toplumun sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan önemli fırsatlar sunuyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.