Yangınlara karşı sıkı denetim!

Yozgat genelinde bulunan 170 bin hektarlık ormanlık alan, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yangınlara karşı titizlikle izleniyor. Yangın sezonunun yaklaşmasıyla birlikte il genelinde tedbirler sıkılaştırıldı ve yangın gözetleme kulelerinden ormanlık alanlar kesintisiz olarak kontrol ediliyor.

Yangınlara karşı sıkı denetim!
Yayınlanma:

Orman İşletme Müdürlüğü personelleri, gözetleme kulelerinden ormanları dikkatle izleyerek, olası yangınların yerini ve dumanın şeklini merkeze anında bildiriyor. Bu bilgiler doğrultusunda sahadaki ekipler hızlı bir şekilde yangın müdahale çalışmalarını planlıyor ve gerekli noktalara personel yönlendiriliyor.

ogm2.jpg

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte orman yangınlarının öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını vurguladı. Vali Özkan, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde orman yangınlarına karşı duyarlı ve hazırlıklı olduklarını belirtti.

Vali Özkan, “Tüm kurumlarımız orman yangınlarına yönelik tedbirlerini en üst seviyede aldı. Yangınlarda en çok karşılaştığımız nedenler, insan kaynaklı kusur ve ihmallerden kaynaklanmaktadır. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, ormanlık alanlarda kontrollü piknik alanları dışında ateşli piknik yapmamaları ve anız yakmaktan kaçınmalarıdır.” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.