Yeni ayakkabı alamayan vatandaş tamire yöneldi

Kırşehirli Ayakkabı Ustası Cuma Şenlik: "Hayat pahalılığı nedeniyle yenisini alamayan vatandaş tamire yöneldi. Ayakkabıda tamir talepleri arttı, okul sezonuyla daha da artacak." dedi.

Yeni ayakkabı alamayan vatandaş tamire yöneldi
Yayınlanma:

Kırşehir'de 50 yıldır ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Cuma Şenlik, küçük bir dükkânda büyük bir ustalık sergiliyor. 20 metrekarelik dükkanında yıllardır ayakkabı tamiri yapan Şenlik, son dönemde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların yeni ayakkabı almak yerine tamir yaptırmaya yöneldiğini belirtiyor.

Şenlik, işlerinin özellikle eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla daha da yoğunlaşacağını ifade ediyor. Okul dönemi öncesinde ailelerin, çocuklarının ayakkabılarını tamir ettirmek için sıkça ayakkabıcılara başvurduğunu dile getiren usta, "Kaliteli ayakkabı, deri ve köseli olur, ancak bu tür ayakkabılar pahalı olduğu için vatandaşlarımız genellikle tamire başvuruyor." dedi.

Yarım asırdır bu dükkânda ekmeğini kazandığını söyleyen Cuma Şenlik, son zamanlarda tamir taleplerinin ciddi oranda arttığını vurguladı. Şenlik, "Pahalı ayakkabılar yerine tamire yönelen vatandaşlar sayesinde işimiz açıldı. 50 yıldır bu mesleği icra ediyorum, rızkımı kazanıp çocuklarımı bu dükkândan yetiştirdim." şeklinde konuştu.

Müşterilerden Serdal Karakurt ise giymeye devam edebileceği ayakkabılarını tamir ettirdiğini belirterek, bu hizmetin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.