Yozgat'ta tünelde nefes kesen tatbikat

Yozgat'ta, Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı inşaatında düzenlenen tatbikatta tünelde meydana gelen patlama senaryosu uygulandı. Tatbikat kapsamında çıkan yangın ve enkaz altında kalan 15 işçi için arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi.

Yozgat'ta tünelde nefes kesen tatbikat
Yayınlanma:

Delice köyü yakınlarındaki YHT şantiyesinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği tünelde bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından tünel içinde yangın çıktı ve 15 işçi mahsur kaldı. Olay yerine 112 sağlık ekipleri, AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Enkaz altındaki işçiler kurtarılarak ambulanslarla hastanelere taşındı. Gerçeği aratmayan tatbikat başarıyla tamamlandı.

"HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Tatbikatta açıklamalarda bulunan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, afetlere hazırlık kapsamında düzenlenen tatbikatların önemine vurgu yaptı. Vali Özkan, "Burada kurumlarımızın YHT şantiyesinde olası bir duruma nasıl müdahale edeceklerini gördük. Afetlerde önemli olan müdahaleden ziyade, önceden alınan tedbirlerle riskleri en aza indirmektir. Tünel inşaatımız modern tekniklerle devam ediyor, ancak biz yine de hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Tatbikata katılan ekiplere teşekkür eden Vali Özkan, "AFAD koordinesinde, Yozgat ve Yerköy Belediyesi, UMKE, jandarma, gönüllü öğretmenlerimiz ve diğer kurumlar burada görev aldı. Bu bir tatbikat, umarız gerçeğiyle karşılaşmayız ama biz her zaman hazır olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Tatbikatın ardından Türk Kızılayı tarafından vatandaşlara çay ve çorba ikramı yapıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.