Yozgat Çekerek'te kendiliğinden yetişen trüf mantarları servet değerinde

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde ormanlık alanlarda bulunan trif mantarının kiliosu üç bin eurolara çıkıyor.

Yozgat Çekerek'te kendiliğinden yetişen trüf mantarları servet değerinde
Yayınlanma:

Bilenler tarafından 'Siyah inci' olarak da isimlendirilen trüf mantarı Yozgat'ta özel eğitimli köpekler yardımıyla bulunuyor.
Konuya dair açıklamalarda bulunan Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, “Özel eğitimli köpeklerle mantar arayan özel bir ekip kurduk ve bugün ilçemiz arazilerinde trüf mantarı arama çalışması yaptık. İlçemizin trüf mantarı yetişebilen ormanlarında ciddi manada mantar bulunduğunu tespit ettik. Bu da bizim trüf mantarı ile ilgili projemizin mantıklı olduğunu gösterdi. 2019 yılında Orman Genel Müdürlüğü ile önceki Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın önderliğinde proje başlatmıştık. O arazimizde trüf mantarı keşfi yaptık, diğer ormanlık arazilerimizde de çalışmalar yaptık” dedi.

Yozgat ormanlarında sıklıkla görülen bu trüf mantarının kilo fiyatının 3 bin avroyu bulduğunu da vurgulayan Çakır, “Kilo fiyatı 100 avro ile 3 bin avro arasında değişen kıymetli bir mantardır. Dünyada İspanya, Fransa, İtalya ve Bulgaristan gibi ülkelerde ciddi bir gelir kapısı olan bu konuya biz de eğileceğiz. Bu işin doğru yönetilmesiyle de ülkemize ciddi bir gelir gireceğini düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.