Yozgat'ın Çekerek ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı İsaklı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı.

Yozgat'ın Çekerek ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı
Yayınlanma:

Yangın, saat 14.30 sıralarında başladı ve kısa sürede 25 hektarlık bir alanı etkisi altına aldı. Yangını kontrol altına almak için Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, Çekerek Belediyesi ve çevre ilçe ve belde belediyelerinden gelen itfaiye ekipleri seferber oldu. Havadan jandarma helikopteri ile karadan orman, İl Özel İdaresi, AFAD ve belediye ekipleri yangına müdahale etti. Vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yangının büyük ölçüde örtü yangını şeklinde olduğunu ve ağaçlara fazla zarar vermediğini belirtti. Yangının, bölgedeki bir çobanın ateşinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor. Vali Özkan, "Yaklaşık 25-30 hektarlık bir alanda yangın etkili oldu. Yangının sebebinin de orada hayvan otlatan çoban ateşinden çıktığını tahmin ediyoruz. Jandarmamız detaylı çalışma yapacak. Yangın söndürme çalışmasında görev alan tüm personelimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Yangın sonrası soğutma çalışmaları sabaha kadar devam edecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.