Yozgatlı Aykaç kardeşler, küçük yaşta müzik yeteneğiyle dikkat çekiyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Alihan ve Serkan Aykaç kardeşler, küçük yaşlarına rağmen müziğe olan ilgileri ve yetenekleriyle çevrelerinin beğenisini kazanıyor. Babaları Osman Aykaç’ın izinden giden kardeşler, çeşitli enstrümanları büyük bir ustalıkla çalıyor.

Yozgatlı Aykaç kardeşler, küçük yaşta müzik yeteneğiyle dikkat çekiyor
Yayınlanma:

Müzisyen bir baba tarafından yetiştirilen Alihan (8) ve Serkan (7) Aykaç kardeşler, çocuk yaşta müzikle tanıştı. Osman Aykaç, düğün ve organizasyonlarda müzisyenlik yaparak geçimini sağlıyor ve bu süreçte oğullarına müzik sanatını aşıladı. Kardeşler, düğünlerde babalarına eşlik ederek enstrümanlarla ustalık kazandı.

ENSTRÜMANLARLA GELİŞEN YETENEK

Aykaç kardeşler, bateri, saz, org ve davul gibi birçok enstrümanı başarılı bir şekilde çalıyor. Kısa sürede kendilerini geliştiren Alihan ve Serkan, yalnızca enstrüman çalmakla kalmayıp türkü ve şarkılar da söylüyor. Babalarının yanında düğünlere katılarak performans sergileyen kardeşler, izleyenlerin beğenisini topluyor.

yozgat-1.jpg

OSMAN AYKAÇ: “ÇOCUKLARIM DOĞUŞTAN MÜZİSYEN”

Baba Osman Aykaç, çocuklarının müziğe olan ilgisinin doğuştan geldiğine inandığını belirtti. Kendisi 20 yaşında müziğe adım atan Aykaç, çocuklarının bu yeteneği küçük yaşlarda keşfetmelerinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Aykaç, “Çocuklarımın müziğe yeteneği çok fazla, onları sonuna kadar destekleyip konservatuvara gitmelerini istiyorum” dedi.

yozgat-2.jpg

ALİHAN AYKAÇ: “MÜZİK BENİM TUTKUM”

8 yaşındaki Alihan Aykaç, müziğe olan tutkusunu dile getirerek, özellikle bozlak ve arabesk müziği sevdiğini belirtti. Babasıyla düğünlere giderek müziğe ilgi duyduğunu söyleyen Alihan, Neşet Ertaş’ı kendisine örnek aldığını ve onun gibi bir sanatçı olmak istediğini söyledi.

yozgat-3.jpg

SERKAN AYKAÇ: “İYİ BİR SANATÇI OLMAK İSTİYORUM”

7 yaşındaki Serkan Aykaç ise abisi Alihan’dan çok şey öğrendiğini ve müziği çok sevdiğini belirtti. Bateri çalmaktan keyif aldığını ifade eden Serkan, “Abim saz çalıyor, ben de bateri. İleride iyi bir sanatçı olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.