Yozgatlı çiftçi bakır çubukla su buluyor!

Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Sarı köyünde yaşayan 42 yaşındaki İlyas Çakan, modern teknolojilere başvurmadan, kadim bir yöntem olan bakır çubuk kullanarak su kaynakları buluyor. Çakan, bu yöntemle şimdiye kadar 2 bin vatandaşa ait tarla ve bahçeyi suyla buluşturduğunu ifade ediyor.

Yozgatlı çiftçi bakır çubukla su buluyor!
Yayınlanma:

Çiftçilikle uğraşan Çakan, 2005 yılından itibaren su arama işine yönelmiş ve Yozgat’ın yanı sıra Tokat ve Kütahya gibi illerde de başarılı sonuçlar elde etmiş. Çakan, bakır çubukların suyun enerjisiyle birleştiğinde kendisini su kaynağına yönlendirdiğini ve bu yöntemin doğruluğundan emin olduğunu belirtiyor.

“19 YILDIR SU ARIYORUM”

19 yıldır su arama işini sürdüren İlyas Çakan, bu süreçte 2 bin kişiye su bulduğunu ve hiç kimsenin suyun çıkmadığı konusunda şikayette bulunmadığını belirtiyor. Çakan, toprak altındaki su damarlarını tespit edebildiğini ve bu sayede başarıya ulaştığını ifade ediyor.

KENDİ BAHÇESİNDE BAŞLAYAN YOLCULUK

İlyas Çakan, bu işin ilk adımını kendi bahçesinde attığını ve bu süreçte çevresindekilerin inanmamasına rağmen, bakır çubuklarla bulduğu su kaynağının sondajla çıkarılmasıyla başarısını kanıtladığını belirtiyor. Çakan, bu başarıların ardından farklı illerde de su aramaya başlamış ve birçok bölgede su bulmuş.

“TALEP ÇOK, AMA ZAMAN KISITLI”

İlyas Çakan, çiftçilikle meşgul olduğundan dolayı her talebe yanıt veremediğini, ancak özellikle eylül ve ekim aylarında, yani suyun en kurak olduğu dönemlerde su aradığını belirtiyor. Bu dönemlerde bulunan suyun yıl boyu kesilmediğini vurguluyor.

YOZGAT HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.