Yozgat'ta ahır yangını ev ve samanlığa sıçradı

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Güngören köyünde bir ahırda çıkan yangın, kısa sürede samanlığa ve bitişiğindeki eve sıçrayarak büyük bir hasara yol açtı. Yangında, ahır, samanlık ve ev kullanılamaz hale geldi.

Yozgat'ta ahır yangını ev ve samanlığa sıçradı
Yayınlanma:

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde meydana gelen yangının, Sadegül Ercan'a ait ahırda elektrik kaçağından kaynaklandığı bildirildi. Yangını fark eden köy halkı, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine Sorgun ve Gülşehri Belediyeleri'ne ait itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Köy halkı, yangın başlamadan önce evde yalnız yaşayan Sadegül Ercan'ı ve ahırda bulunan 15 büyükbaş hayvanı güvenli bir şekilde dışarı çıkardı. İtfaiye ekipleri, yangının ahırdan samanlığa ve oradan da eve sıçramasını engellemeye çalıştı.

İtfaiye ekiplerinin uzun ve yoğun müdahaleleri sonucunda yangın söndürüldü, ancak ahır, samanlık ve ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, yangının elektrik kaçağından kaynaklandığı belirtiliyor.

Ekiplerin ve köy halkının gösterdiği çabalar, büyük bir faciayı önlerken, hasar gören yapılarla ilgili gerekli değerlendirmelerin yapılacağı ifade edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.