Yozgat'taki o meyvenin faydaları saymakla bitmiyor

Yozgat'ın yüksek kesimlerinde kendiliğinden yetişen ve faydası saymakla bitmeyen alıç meyvesi, sonbahar aylarında olgunlaşarak hasat edilmeye başlandı.

Yozgat'taki o meyvenin faydaları saymakla bitmiyor
Yayınlanma:

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen alıç meyvesinin astım, bronşit, kalp-damar, şeker ve tansiyon hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.

YÖRE HALKININ BU MEYVEYE OLAN TALEBİ ARTIYOR

Kentin yüksek kesimlerinde ve ormanlık alanlarda yetişen alıç meyvesi, vatandaşlar tarafından toplanarak marmelat ve sirke şeklinde tüketiliyor.

Özellikle alıç sirkesi, bağışıklık sistemini destekleyici özelliğiyle son yıllarda sıklıkla tercih ediliyor. Kalp sağlığının yanı sıra kolesterol, şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklar üzerindeki olumlu etkileri, yöre halkının bu meyveye olan talebini artırıyor.

alic2.jpg

SOĞUK KIŞ GÜNLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı beldesinde yaşayan Lokman Atıl, alıç meyvesinin faydaları hakkında şunları söyledi: "Alıç meyvesi çalılık arazilerde ve dik yamaçlarda kendiliğinden yetişir, kalp rahatsızlıklarına oldukça faydalıdır. Birçok vitamini içinde barındırır. Biz buralarda topladığımız alıçları sirkesi ve marmelatını yaparız. Soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için birebirdir."

Alıç meyvesinin kilogramı pazarda 30 ila 50 lira arasında satışa sunuluyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.