Enver Baltaş

Enver Baltaş

Dosdoğru ol, işini sağlam yap, yarını düşünme

Dosdoğru ol, işini sağlam yap, yarını düşünme

6 Şubat 2023'te, Türkiye, tarihin en büyük depremlerinden birini yaşadı. Daha ilk afetin şoku atlatılamamıştı ki, deprem yeniden vurdu Kahramanmaraş'ı. Sarsıntılar öyle büyüktü ki 11 ilde yıkım meydana geldi. O yıkıma, "Asrın felaketi" adı verildi.

İlk deprem sabaha karşı saat 4.17'de meydana geldi. Sadece 8,6 kilometre derinlikteki Pazarcık merkezli depremin büyüklüğü 7,7 idi.

İkinci deprem 9 saat sonra 13.24'te gerçekleşti. Elbistan merkezli 7,6'lık deprem yalnızca 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. İki büyük depremde, 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 120 bin kişi depremden yaralı kurtuldu, 40 bine yakın bina yıkıldı.

Oysa bir gün önce o insanlar yarın için program yapmışlardı, elbiseler ütülemiş randevu vermiş, neler yapacaklardı neler... Sonra birden her şeyin sahibi, insana yarının sahibinin kim olduğunu hatırlattı. Ülke kapkara bir kabusa uyandı.

"Altın gümüş biriktirip Allah yolunda harcamayanları elem veren bir azapla müjdele! O gün bunlar cehennem ateşinde kızdırılıp onların alınları, böğürleri ve sırtları dağlanacak: İşte yalnız kendiniz için toplayıp sakladıklarınız; tadın şimdi biriktirip sakladıklarınızı!” (Tevbe Suresi, 34-35. Ayet) Ayette her şey bu kadar net ve açıkken. Katlar, yatlar, bankalarda milyon milyon paralar yetmedi faiz, paraya ulaşmak için hile hurda aklınıza gelebilecek her türlü melanetlikler. Yarınını bilmediğin bir dünyada yaşıyoruz, varlıkla yokluk bir nefes aralığı kadar ve o nefes bittiği anda keşke yok. Bir şansın daha yok. Oysa seni keşkelerden kurtaracak bu anın var.

Güzel insan olmak elinde. Ne verirsen elinle o gelir seninle. Çık etrafında ihtiyaç sahibi var mı bir kontrol et. Önce etrafına bir tebessümle başla güne. Gönül kırmayı bırak, gönül almaya bak. Çocuk ol çocukla. Ziyaret et hastayı, kimsesiz yetimleri. Ver ki istemeye yüzün olsun Rabbinden. Hayallerle başlayan hayatın gerçeklerle yüzleşecek her daim. Biriktirdiklerin senin kontrolünden çıkacak, hayra mı şerre mi vesile olacak bilemeyeceksin. Soracaklar nasıl bilirdiniz? Herkes ezberden cevap verecek hep bir ağızdan; iyi bilirdik. Sonuç? Sen daha toprağa girmeden biriktirdiklerin geride kalanların kâbusu olacak. "Az aldın, çok aldın" kavgaları, küslük dargınlık vs. Sen hayır dua beklerken bedduaların bini bir para. Yer gök sallanmadan sen sallan ve kendine gel.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enver Baltaş Arşivi

Aile

11 Haziran 2024 Salı 09:53