ABD, Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacak

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'ye insani yardım sağlamak için İsrail ile yakın temas halinde olduklarını ve bu yardımların önümüzdeki günlerde başlayacağını duyurdu.

ABD, Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacak
Yayınlanma:

Beyaz Saray'da İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi ağırlarken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Biden, Oval Ofis'te yaptığı konuşmada Gazze'deki trajik olaylara ilişkin endişelerini dile getirdi. Sivillerin hedef alındığı saldırıları kınayan Biden, bölgedeki insani yardım çabalarının artırılması gerektiğini belirtti.

Biden'ın açıklamalarına göre, Gazze'ye insani yardımın hava yoluyla sağlanması planlanıyor. Ancak dikkat çeken bir nokta, Biden'ın konuşması sırasında "Gazze" yerine yanlışlıkla iki kez "Ukrayna" demesi oldu. Bununla birlikte, insani yardımın sadece havadan değil, aynı zamanda denizden de ulaştırılması seçeneği üzerinde de görüşmelerin yapıldığı ifade edildi.

Biden, İsrail ile yapılan görüşmelerin ayrıca geçici bir ateşkesin sağlanması ve bu süre zarfında rehinelerin serbest bırakılması üzerine odaklandığını dile getirdi. Ateşkesin sağlanması durumunda, Gazze'ye yeterli miktarda insani yardımın girişine izin verilmesi konusunda mutabık kalındığına dair umutlu olduğunu ifade etti. Bu çabaların masum insanların ve çocukların hayatlarını korumak adına önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.