İran: ABD, İran'a saldırısında İsrail'e destek verirse suç ortağı olur

İran, ABD'nin İsrail'e İran'a yönelik bir saldırı için destek vermesi durumunda suç ortağı olacağı konusunda uyarıda bulundu.

İran: ABD, İran'a saldırısında İsrail'e destek verirse suç ortağı olur
Yayınlanma:

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, BM Güvenlik Konseyi üyeleri ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e yazdığı mektupta, ABD Başkanı Joe Biden'ın Berlin'de yaptığı açıklamayı hatırlatarak, bunun ABD'nin İsrail'in İran'a karşı yasa dışı askeri saldırganlığını zımnen onayladığı anlamına geldiğini ifade etti.

İravani, Biden'ın açıklamasının, ABD'nin bölgedeki gerginliğin düşürülmesini istediğine dair iddialarla çeliştiğini belirtti. Bu ifadelerin kışkırtıcı ve tehlikeli olduğunu vurgulayan İravani, ABD'nin İsrail'e verdiği teknik destek ve gelişmiş silahların, ABD'yi bu durumu destekleyen bir suç ortağı haline getireceği uyarısında bulundu.

Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin bu durumu kınaması gerektiğini ve ABD'nin uluslararası hukuk ile BM Şartı'na uymasının sağlanmasını istedi.

Biden, Almanya'daki basın toplantısında, bir gazetecinin İsrail'in İran'a yapacağı olası bir saldırıya ilişkin sorusuna "evet" yanıtını vermişti, ancak detay vermekten kaçındı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.