Binyamin Netanyahu, Hamas ve Hizbullah sonrası daha fazla Arap ülkesiyle sözleşme imzalamak istediğini aktardı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırıların sona ermesinin ardından daha fazla Arap ülkesiyle barış anlaşması imzalamayı hedeflediğini açıkladı.

Binyamin Netanyahu, Hamas ve Hizbullah sonrası daha fazla Arap ülkesiyle sözleşme imzalamak istediğini aktardı
Yayınlanma:

Parlamentoda yaptığı konuşmada, “Hamas'ın Gazze'yi kontrol etmediği ve Hizbullah'ın kuzey sınırımızda var olmadığı günün ertesi gününde, bu iki cepheyi istikrara kavuşturacak planlar üzerinde çalışıyoruz” dedi. Netanyahu, ayrıca birkaç yıl önce imzalanan tarihi İbrahim Anlaşmaları sürecini sürdürerek, daha fazla Arap ülkesiyle barış sağlamayı amaçladığını belirtti.

2020 yılında ABD'nin aracılığıyla imzalanan İbrahim Anlaşmaları çerçevesinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Fas ve Sudan ile ilişkilerin normalleştiğini hatırlatan Netanyahu, bu ülkelerin ve diğerlerinin, İran'ın etkisine karşı verilen mücadelede İsrail'in attığı adımları gördüklerini ifade etti. Suudi Arabistan'ın, bir Filistin devleti kurulmadan İsrail'i tanımayacağını açıklaması ise, bu süreçteki en büyük engellerden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.