Sinsin Ateşi Cumhuriyetin 101. Yılı için yandı: Güdül geleneği bozmadı

Güdül’de Cumhuriyet coşkusu, geleneksel ‘Sinsin’ ateşi ile 101. yılında büyük bir katılımla kutlandı. Etkinliğe Beypazarı ve Güdül belediye başkanları da katıldı.

Sinsin Ateşi Cumhuriyetin 101. Yılı için yandı: Güdül geleneği bozmadı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın Güdül ilçesinde, Cumhuriyet coşkusu her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel ‘Sinsin’ ateşi ile kutlandı. Cumhuriyetin 101. yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlik, büyük bir coşkuya sahne oldu.

Geleneksel ‘Sinsin’ ateşi etrafında toplanan vatandaşlar, hem Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı hem de yıllardır devam eden bu kültürel ritüelin bir parçası oldular. Etkinliğe Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap ve Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay da katılarak, halkın sevincine ortak oldu. İlçe protokolünün de katıldığı gecede halk memnuniyeti belirtti.

2.jpg

Sinsin ateşi, bölge halkı için bir araya gelme ve birlik sembolü olarak büyük önem taşıyor. Yıllardır sürdürülen bu gelenek, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına farklı bir anlam kazandırıyor. Ateş etrafında sergilenen oyunlar ve halkın hep bir ağızdan söylediği türküler, Cumhuriyet coşkusunu yaşatmaya devam ediyor.

1.jpg

GÜDÜL BELEDİYE BAŞKANI SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURMUŞTU

Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Sinsin’i şu sözlerle duyurmuştu: “Bu yıl da atalarımızdan aldığımız geleneği yaşatarak Cumhuriyet Bayramımızı ve Sinsin'imizi büyük bir coşkuyla kutlayacağız. 28-29 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Ateşi’ni yakacağız, bu coşkulu anlara siz değerli hemşehrilerimizi de bekliyoruz. Cumhuriyet'in ilçesi Güdüz'de buluşmak dileğiyle”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.