"Gazze'de iki bebek açlıktan öldü"

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ni dört aydan uzun bir süredir saldırılarla ve insani yardım girişini engellemekle açlıkla yüzleştirdiği Beyt Lahiya'da iki bebeğin açlıktan öldüğünü açıkladı.

"Gazze'de iki bebek açlıktan öldü"
Yayınlanma:

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Kemal Advan Hastanesi'ne yetersiz beslenme ve dehidrasyondan kaynaklanan hayati tehlikesi olan birçok bebeğin getirildiği belirtildi.

Binlerce çocuk ve hamile kadının açlık ve susuzluktan öldüğü Gazze'de, "Kemal Advan Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve sıvı kaybı nedeniyle 2 bebek hayatını kaybetti." denildi.

Yardım çağrısı yapılan açıklamada, "Sıvı kaybı ve yetersiz beslenme nedeniyle acı çeken insanları muayene ve tedavi etmek ve insani bir felaketi önlemek için uluslararası kuruluşlara, yerinden edilenlerin barındığı yerlerde kapsamlı bir tıbbi denetim yapma çağrısında bulunuyoruz." ifadesine yer verildi.

BM bünyesindeki kuruluşların, Gazze'ye vurulan kıtlıktan kurtulma çözümleri sağlama ve kadınları ile çocukları koruma sorumluluğu ve görevi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Uluslararası topluma, işgalci İsrail'in Gazze'de hedef gözeterek, açlığa sürükleyerek ve salgın hastalıklar yoluyla işlediği soykırım suçlarını durdurma çağrısında bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta İsrail'e karşı aldığı ihtiyati tedbir kararları arasında Gazze'ye insani yardımın erişiminin sağlanması bulunmasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye yapılan yardımın ocak ayına göre yarı yarıya azaldığı belirtildi.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, şubat ayında Gazze'ye yapılan insani yardımın önceki aya göre yüzde 50 oranında azaldığını belirterek, "Çaresiz yaşam koşullarındaki 2 milyon Filistinlinin artan ihtiyaçlarını karşılamak için yardımların azalması değil artması gerekiyordu." açıklamasında bulunmuştu.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'sı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 878 Filistinlinin öldüğü, 70 bin 215 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapının da tahrip edildiği ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.