Gazzeli gazeteciler 8 Mart'ta soykırımı belgeliyor!

Gazze'deki kadın gazeteciler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlama yerine, İsrail'in işlediği savaş suçlarını ve Gazze halkının yaşadığı dramı dünyaya duyurmak için çalışıyor. Bu yıl, diğer meslektaşları gibi başarılarını değil, kayıp, yıkım, açlık, susuzluk ve soykırımı belgelemeye odaklanıyorlar.

Gazzeli gazeteciler 8 Mart'ta soykırımı belgeliyor!
Yayınlanma:

Hind el-Hudari gibi kadın gazeteciler, Dünya Kadınlar Günü'nde, Filistinli kadınların İsrail'in soykırımıyla karşı karşıya kalacağını hayal etmediklerini ifade etti. Hudari, savaşın kendisini gazetecilikten çok yerinden edilmiş biri haline getirdiğini ve Gazze'deki tüm kadınların İsrail ordusu tarafından çeşitli ihlallere maruz kaldığını vurguladı.

''GAZZE'DE YAŞANANLARI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ''

Hudari, temel insani haklardan mahrum kalan Filistinlilerin özellikle kadınlarının yaşadığı zorlukları vurgulayarak, günlük aktivitelerin bile tehlikeli olabileceğini belirtiyor. Kadınların çoğunun şehit olduğunu, dul kaldığını veya yaralandığını ifade eden Hudari, Dünya Kadınlar Günü'nde, Filistinli kadınların yaşadığı acıların dünya tarafından fark edilmesini umuyor.

Dua el-Baz ise Gazze'deki savaş ve katliamları kamerasıyla belgelemeye devam ediyor. Savaş boyunca ailelere ve özellikle kadınlara yönelik yapılan ihlalleri belgelediğini söyleyerek, Gazze'de yaşanan en korkunç katliamların mağduru olan kadınların hikayelerini aktarmayı planlıyor. Baz, İsrail'in evleri bombalayıp sevdiklerini ve dostlarını öldürdüğünü ve bunu yaparken hiçbir ayrım gözetmediğini dile getirdi.

Baz, Filistinlilerin özellikle de gazetecilerin, temel ihtiyaçlarının eksikliğiyle mücadele ettiğini ve gerçekleri aktarmak için çabaladıklarını belirtti. Gazze'deki gazetecilerin, İsrail'in saldırılarına rağmen yaşananları aktarmaya devam edeceklerini vurgulayan Acrami, Filistinli kadınların ölüm kalım mücadelesi verdiği bir ortamda, temel ihtiyaçları karşılamak için çaba gösterdiğini ve aynı zamanda Gazze'de yaşananları dünyaya duyurmaya çalıştığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.