Husiler'in hedefinde bu kez İsrail var

Husiler, İsrail’in Eilat kentinde hassas bölgeleri ve bir gemiyi hedef aldığını duyurdu.

Husiler'in hedefinde bu kez İsrail var
Yayınlanma:

Yemen'deki Husi milislerinin, İsrail'in güneyindeki Eilat kentindeki hassas bölgeler ile Aden Körfezi'nde bir İsrail gemisini hedef aldıklarını duyurduğu belirtildi.

Husi milislerinin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yazılı bir açıklamada, "Yemen Deniz Kuvvetleri (Husi milislerine bağlı olarak), işgal altındaki Filistin'in (İsrail'in) güneyindeki Umm er-Reşraş (Eilat) kentindeki düşman İsrail'in hassas bölgelerine karşı bir dizi insansız hava aracıyla operasyon düzenlediğini" ifade etti.

Ayrıca Seri, aynı şekilde, "Yemen Deniz Kuvvetleri'nin Aden Körfezi'nde İsrail'e ait MSC SILVER adlı gemiyi uygun deniz füzeleriyle hedef aldığını" belirtti.

Seri, Husi milislerinin Kızıldeniz ve Umman denizinde ABD'ye ait savaş gemilerine de insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini vurgulayarak, bu operasyonların Filistin halkına destek ve ABD ile İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği saldırılara karşılık gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu saldırıların, Avrupa Birliği'nin (AB) Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliğini sağlamak amacıyla askeri misyon başlattığını duyurmasından hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

AB, dün Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliğini sağlamak için "Aspides" adlı askeri misyonun başlatıldığını açıkladı.

Misyonun, seyrüsefer özgürlüğünün yeniden sağlanması ve ticari gemilerin korunmasına katkı sağlayacağını belirten AB, "Aspides" misyonunun sadece savunma amaçlı olacağını belirtti.

AB'ye göre misyon, denizde "durumsal farkındalık" sağlayacak, gemilere eşlik edecek ve olası saldırılara yanıt verecek, Babu'l Mendeb Boğazı ve Hürmüz Boğazı'ndaki ana deniz iletişim hatlarının yanı sıra Kızıldeniz, Aden Körfezi, Umman Körfezi ve Basra Körfezi'ndeki uluslararası sularda aktif olacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.