New York'ta Filistin için 24 saat sürecek miting

New York'ta Filistin destekçileri, İsrail'in Gazze'deki sivil katliamına son verilmesi ve acil bir ateşkesin ilan edilmesi çağrısıyla 24 saatlik kesintisiz bir eylem başlattılar.

New York'ta Filistin için 24 saat sürecek miting
Yayınlanma:

ABD'li aktivistler, New York Belediye binasının bahçesinde toplanarak Gazze'deki acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

Birçok sivil toplum kuruluşunun desteklediği 24 saatlik mitingde konuşmacılar, ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe son verilmesini talep ederken, New York Belediye Başkanı Eric Adams ve şehir meclis üyelerine seslerini duyurmaya çalıştılar.

New York'ta yaşayan bazı Yahudi kökenli Amerikalılar ise İsrail'in Gazze'de işlediği "soykırımı" kınayarak, vergileriyle bunu desteklemek istemediklerini açıkça ifade ettiler.

Aktivistler, belediye binasının önündeki kaldırıma Gazze'de hayatını kaybeden binlerce sivilin isimlerinin yazılı olduğu büyük bir afiş sererek, "Özgür Filistin", "Ateşkes şimdi", "Vergilerimizi İsrail'e göndermeyin", "Soykırımı desteklemeyin" gibi sloganlar attılar.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) avukatlarından Burhan Carroll, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tek isteğimiz, Gazze'deki soykırıma acil ve kalıcı bir şekilde son verilmesidir. Henüz ateşkes anlaşmasını imzalamamış olan yerel politikacılarımızdan bunu derhal yapmalarını istiyoruz" dedi.

İsrail'in Gazze'deki sivil katliamını protesto etmek amacıyla pazar günü Washington'da kendini ateşe vererek hayatını kaybeden ABD'li asker Aaron Bushnell'in eylemini "son derece cesurca" bulduğunu belirten Carroll, "Allah'ın izniyle, artık Filistin ve Gazze için bu tür fedakarlıkların gerekli olmadığı bir dönem olmasını umuyorum" ifadesini kullandı.

Filistinlilere destek veren New Yorklu kadın Haham Abby Stein, "Bir Yahudi, Haham ve İsrail vatandaşı olarak buradayım çünkü insanların öldürülmemesi ve her insanın ilahi varlığın bir parçası olduğunu anlamak, benim için önemli bir dini ve kültürel inançtır" şeklinde konuştu.

"New York Belediye Meclisi'nin 100 milyon doların üzerindeki vergi gelirinin İsrail'i desteklemek için federal hükümete aktarıldığını" belirten Stein, New York Polis Teşkilatı'nın İsrail hükümeti ve polisiyle olan işbirliğinin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda eğitimci ve yazar olan Stein, yaklaşan Ramazan ayını işaret ederek, bunun "Gazze'de açlıkla mücadele eden milyonlarca insanı düşünmek için iyi bir zaman" olduğunu ve insanları Gazze için gıda ve para toplamaya teşvik etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.