Polonya Başbakanı Tusk: "Polonya hiçbir sığınmacıyı kabul etmeyecek"

Polonya Başbakanı Donald Tusk, ülkesinin AB Göç ve İltica Anlaşması kapsamında hiçbir sığınmacıyı kabul etmeyeceğini ve buna karşılık para da ödemeyeceklerini açıkladı.

Polonya Başbakanı Tusk: "Polonya hiçbir sığınmacıyı kabul etmeyecek"
Yayınlanma:

Belaruslu sığınmacıların yanı sıra savaş nedeniyle yüzbinlerce Ukraynalı sığınmacı aldıklarını belirten Tusk, anlaşmada yer alan sığınmacı kabul edilmemesi durumunda 20 bin Euro ödenmesi hükmünü de uygulamayacaklarını ifade etti. Bununla birlikte, AB'den mali destek almaya devam edeceklerini ve doğu sınırındaki asker ve sınır muhafızlarının donatılması için gerekli fon akışının devam edeceğini vurguladı.

Tusk, göç baskısının Rusya ve Belarus tarafından yönlendirildiğini ve bunun halkların göçü değil, Polonya ve Avrupa'yı istikrarsızlaştırmak için bir hibrit savaşı olduğunu belirtti.

AB Göç ve İltica Anlaşması, düzensiz göçün önlenmesi amacıyla yeni önlemler içeriyor. AB üyesi ülkeler arasında dayanışmayı artırmayı amaçlayan anlaşma, Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi sığınmacı yükünün yoğun olduğu ülkelerin yükünü azaltmayı hedefliyor. Anlaşma, AB ülkelerine sığınmacı kabul etme ve sığınmacı almayı reddeden ülkeler için para ödeme gibi mekanizmaları içeriyor. Ayrıca, sığınmacıların başvurularının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve başvurusu kabul edilmeyenlerin hızlıca ülkelerine geri gönderilmesini sağlayan düzenlemeler de bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.