Ukrayna, Rusya savaşında ilk defa karşı saldırıya geçti!

Rusya-Ukrayna savaşında yeni bir safhaya geçildi. Geçtiğimiz Şubat ayından beri devam eden savaşta Ukrayna ilk defa karşı saldırıya geçti.

Ukrayna, Rusya savaşında ilk defa karşı saldırıya geçti!
Yayınlanma:

Rus ordusunun Ukrayna topraklarına 24 Şubat 2022'de girmesiyle başlayan savaş devam ediyor. Savaşın getirdiği yıkımla beraber binlerce insan hayatını kaybederken Ukrayna tarafından bir açıklama geldi. Ukrayna 1,5 yıllık süreçte ilk defa karşı saldırıya geçti.

UKRAYNA TAARUZA GEÇTİ

Savaşın başından bu yana Rusya hakimiyetini tüm dünyaya gösterirken son zamanlarda ise Ukrayna'nın karşı saldırı hazırlığında olduğu öne sürülüyordu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'ya yönelik karşı saldırı başlattıklarını doğruladı. Zelenski, "Karşı saldırı ve savunma eylemleri gerçekleşiyor" dedi, ancak karşı taarruzun hangi aşamada olduğu hakkında detay vermeyeceğini söyledi.

POLEMİK SÜRÜYOR

Bu açıklamalar, Ukrayna'nın güneyinde ve doğusunda çatışmaların tırmanmasının ve beklenen saldırının ilerleyişi hakkındaki spekülasyonların ardından geldi. Ukrayna birliklerinin doğuda Bahmut yakınlarında ve güneyde Zaporijya yakınlarında ilerlediği ve Rus hedeflerine uzun menzilli saldırılar düzenlediği bildirildi. Fakat savaşan iki taraf birbirinin zıttı iddialarda bulunurken, cephedeki gerçeği değerlendirmek zor. Ukrayna ilerlediği iddiasında, Rusya ise saldırıları püskürttüğünü öne sürüyor.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA: ''BAŞARISIZ OLDULAR''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü yayınlanan bir röportajında, Ukrayna kuvvetlerinin taarruza başladığını, ancak ilerleme girişimlerinin ağır kayıpları beraberine getirerek başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. Cumartesi günü Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile görüşmesinin ardından Kiev'de açıklama yapan Zelenski ise Rus liderin sözlerini "ilginç" olarak nitelendirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.