YouTube'dan bakarak ameliyat yaptı hastayı hayatından etti!

Hindistan’ın Bihar eyaletinde, YouTube’dan izlediği videolarla safra kesesi ameliyatı yaptığı iddia edilen bir doktorun, 15 yaşındaki bir çocuğun ölümüne yol açtığı öne sürüldü. Olay, tüm ülkede infial yaratırken, ailesi genç çocuğun hayatını kaybetmesine “sahte doktorun” sebep olduğunu savunuyor.

YouTube'dan bakarak ameliyat yaptı hastayı hayatından etti!
Yayınlanma:

Yerel kaynaklar ve NDTV’nin haberine göre, karın ağrısı ve istifra şikayetleriyle hastaneye kaldırılan 15 yaşındaki genç, doktor tarafından safra kesesi ameliyatına alındı. Ancak çocuğun ailesi, doktorun bu ameliyatı YouTube üzerinden izlediği videolardan yardım alarak gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Ameliyat sırasında çocuğun kalbinin durduğu ve başka bir hastaneye sevk edildiği sırada hayatını kaybettiği açıklandı.

"DOKTOR KAÇTI" İDDİASI

Ailesi, olayın ardından doktorun hastaneyi terk ettiğini ve kaçtığını iddia etti. Aile, doktorun yetkin olmadığını, sağlık personeli bile olmadan bu ameliyatı gerçekleştirdiğini belirterek, büyük bir ihmalin kurbanı olduklarını ifade etti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Yerel sağlık yetkilileri ve polis, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Yetkililer, doktorun kimliği ve tıbbi geçmişi üzerinde çalıştıklarını, ailenin iddialarını dikkate alarak kapsamlı bir inceleme yapacaklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.