Ankara’da kırtasiye denetimleri sıklaşıyor

Ticaret Bakanlığı, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öncesinde kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Ankara’da kırtasiye denetimleri sıklaşıyor
Yayınlanma:

Ticaret Bakanlığa bağlı ekipler, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri denetimlerle, özellikle öğrencilerin sağlığını tehdit edebilecek ürünlere karşı titizlikle çalışıyor.

Ankara’da bir kırtasiyede yapılan denetimlerde, ekipler fiyat etiketi ve ürün güvenliği kontrollerini dikkatle gerçekleştirdi. Denetimler sırasında, kalem, silgi, defter, çanta gibi sıkça kullanılan kırtasiye ürünlerinin etiketleri titizlikle incelendi. Ürünlerin üzerinde etiket olup olmadığını kontrol eden ekipler, ayrıca ürünün ayırt edici özellikleri, menşei ve fiyat değişim tarihi gibi etiketlerde bulunması gereken bilgilerin eksiksiz olup olmadığını da denetledi.

ankara-kirtasiye-denetim-3.jpg

Menşei Türkiye olan ürünlerin üzerinde "yerli üretim" logosunun bulunup bulunmadığını kontrol eden bakanlık ekipleri, etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını da inceledi. Bunun yanı sıra, ürün güvenliği kontrolleri kapsamında boya malzemeleri, oyun hamurları ve parmak boyaları gibi oyuncak niteliğindeki ürünlerde CE işaretinin yer alıp almadığı denetlendi.

ankara-kirtasiye-denetim-4.jpg

Ticaret Bakanlığı, bu denetimlerle hem tüketicilerin korunmasını hem de öğrencilerin sağlığını tehlikeye atabilecek ürünlerin piyasada yer almamasını hedefliyor. Denetimlerin aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.