Bakan Tekin: Türkiye kendi eğitim modelini üretti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılında uygulanacak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kilis'te AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bakan Tekin, bu modelin 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacağını belirtti.

Bakan Tekin: Türkiye kendi eğitim modelini üretti
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakan Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin, Türk milletinin özlem ve beklentilerine uygun, yerli ve evrensel değerleri bir araya getiren bir eğitim modeli olduğunu vurguladı. Tekin, "Anadolu insanının ve Türk milletinin arzuladığı bir eğitim modelini hayata geçirdik. Kendi değerlerimizi çocuklarımıza kazandırmak ve bu değerleri evrensel ilkelerle uyumlu bir şekilde sunmak istedik" dedi.

EĞİTİMDE DEVRİM NİTELİĞİNDE ADIMLAR ATILDI

Son 20 yılda Türkiye'de eğitim alanında büyük atılımlar gerçekleştirildiğini belirten Bakan Tekin, derslik sayısının iki katına çıkarıldığını ve sınıf mevcutlarının 20-22 öğrenci seviyesine düşürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, okulların internet altyapısının güçlendirildiğini ve sınıfların modern sistemlerle donatıldığını dile getiren Tekin, Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) bu süreçteki önemine dikkat çekti.

"TÜRKİYE'YE ÖZGÜ BİR MODEL ÜRETTİK"

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin detaylar paylaşan Bakan Tekin, bu modelin Türkiye'nin kendine özgü bir eğitim sistemi olarak geliştirildiğini belirtti. "Dünyanın her yerinde ülkeler, kendi toplumsal ve siyasal yapılarıyla uyumlu eğitim modelleri geliştiriyor. Biz de Türkiye'ye özgü bir model ürettik. Bu model, hem ulusal değerlerimizi hem de evrensel uygulamaları içeren bir yapı sunuyor. Bu modelle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"VATANSEVER BİR NESİL YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ"

Yeni müfredatta, çocukların vatanseverlik, şefkat, merhamet ve millet sevgisi gibi değerlerle yetiştirileceğini vurgulayan Bakan Tekin, "Çocuklarımızın bu ülkeyi, devleti ve bayrağı canı pahasına koruyacak şekilde yetişmesini istiyoruz. Bu yüzden müfredatımıza bu değerleri ekledik" dedi.

Bakan Tekin, 9 Eylül'de okulların açılmasıyla birlikte, 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitim-öğretime başlayacağını belirterek, bu modelin 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ve eğitim sürecine yeni bir soluk getireceğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.