Çankaya Üniversitesi’nde üç boyutlu yazıcı festivali

Çankaya Üniversitesinin 25. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri bünyesinde, öğrencilerin ve firmaların katılımıyla 3D Yazıcı Festivali düzenlendi.

Çankaya Üniversitesi’nde üç boyutlu yazıcı festivali
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çankaya Üniversitesinin 25. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri bünyesinde, öğrencilerin ve firmaların katılımıyla 3D Yazıcı Festivali düzenlendi. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen 3D Yazıcı Festivali’nde, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin Eklemeli İmalat Dersi kapsamında ürettiği 3D yazıcılar ve 3 boyutlu tasarımlar sergilendi. 

YAZICIDAN KAHRAMANLAR ÇIKTI

Makine Mühendisliği Bölümü tarafından Merkez Kampüs Ortak Alan’da düzenlenen festivalde öğrenciler 32 adet 3D (üç boyutlu) yazıcı ile çok sayıda Atatürk büstü ile Darth Vader ve Yoda gibi film karakterlerinin figürlerini bastı. Ziyaretçilerden büyük ilgi gören Festivalde firmalar da farklı malzemelerden basılmış ürünlerini ve teknolojilerini sergileme fırsatı buldu. Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Gülgeç festival alanını gezerek yazıcıları ve ürünleri yakından inceledi; öğrencilerle sohbet etti.

cankaya-2.jpg

ÖĞRENCİLER KENDİ 3D YAZICILARINI ÜRETTİ

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Onat Halis Totuk, yaklaşık 8 yıldır Eklemeli İmalat dersi verdiğini ve Çankaya Üniversitesinin, Türkiye’de bu dersi ilk açan üniversite olduğunu belirterek etkinlikle ilgili şunları söyledi, “Eklemeli İmalat dersi kapsamında öğrenciler 3D yazıcı üretiyorlar. Öğrencilerimiz tamamen sıfırdan yazıcı üretebiliyorlar ya da demonte olarak alıp monte edip çalıştırıyorlar. Bu yazıcılar ile plastik, beton, seramik, çikolata, pankek hamuru gibi malzemelerden ürünler basabiliyoruz. Bu sene 70 öğrencimiz 32 yazıcı ile festivale katıldı. Tek kişi ya da grup olarak katılım gösterilebiliyor. Öğrencilerin yanı sıra festivalimizde bu sene 4 firma da yer aldı ve kendi yazıcılarını tanıttı” dedi. Festivalin ardından DigiMODE Kurucu Ortağı Oğuz Altay, ‘Eklemeli İmalatın Geleceği’ başlıklı konferans verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.