Gazi'de "Kariyer ve Sanayi Günleri " etkinliği düzenlendi

Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Teknoloji Fakültesine bağlı öğrenci topluluklarının iş birliğiyle düzenlenen “Kariyer ve Sanayi Günleri 2021” adlı etkinlik Gazi Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Gazi'de "Kariyer ve Sanayi Günleri " etkinliği düzenlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Programa Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Demet H. Somuncuoğlu Özerbaş, etkinliğe katılan firma temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenci toplulukları başkanları, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Üniversitemiz sahip olduğu güçlü potansiyel ile dahil olduğu her alanda en iyisi olma hedefinden hiç bir zaman şaşmamıştır. Gerek saygın derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında, gerekse araştırma üniversitesi ve girişimci ve yenilikçi üniversite sıralamalarında hak ettiği konumu elde etmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

gazi-ramazan-bayindir.jpg

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, şöyle devam etti, “TÜBİTAK tarafından 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite sıralamaları açıklandı. Üniversitemizin bir önceki yıla kıyasla 5 basamak birden yükselip önemli rakipleri ardında bırakarak 13. sırada yer alması hepimizi gururlandırdı. Üniversitemizin akademisyenleri, idari personeli, öğrenci ve mezunlarımızın destekleriyle bu sıralamada daha da yükseleceğimize inancım tamdır. Özellikle öğrenci ve mezunlarımızın desteğini çok kıymetli bulduğumu ifade etmek isterim.”

Gazi Üniversitesi’nin farklı alanlarda birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını dile getiren Prof. Dr. Ramazan Bayındır, öğrenci ve yeni mezunlara yönelik yapılan etkinlikleri üst yönetim olarak ayrıca önemsediklerini vurguladı. Etkinliğin öğrencilerin kariyer yolculuğunda kendilerine önemli bir rehber olacağını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasında etkinliğin amaçlarından söz etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, sözlerini şöyle noktaladı, “Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile birlikte Teknoloji Fakültemizde bulunan sekiz topluluğumuzun bir çatı altında düzenlemiş olduğu bu etkinliğin Üniversitemize faydalı olmasını diler, katılım gösteren sektörün lider firmalarına, kıymetli konuşmacılarımıza ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’dan sonra konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli ise, “Gazi Üniversitesi bilim, eğitim ve öğretim misyonu ile 1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, ülkemizin en eski ve köklü üniversitelerinden biridir. Üniversitemiz kurulduğu günden bugüne “Gazili olmak ayrıcalıktır” felsefesinden hareketle, çağdaş, ileri düşünceli ve ülkesini seven bireyler yetiştirme ilkesi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Teknoloji Fakültesinin 1937 yılından beri eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğini anlatan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli, “Fakültemizin en önemli misyonlarından biri, endüstri ile bağları güçlü, özellikle uygulama yeteneği yüksek üretimde etkin mühendisler yetiştirmektir” diye konuştu.

gazi-suleyman-tekeli.jpg

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli, konuşmasını şöyle tamamladı: “Kariyer ve Sanayi Günleri 2021, öğrencilerimizi sanayinin önde gelen firmaları ile bir araya getirmeyi amaçlayan ve alanında birçok başarılara imza atmış çeşitli konuşmacıların deneyimlerini aktarıp değerli bilgiler vereceği bir etkinlik olacaktır. Bu etkinlik öğrencilerimizde kariyer bilinci oluşturma, iş dünyasını yakından tanıma, işverenlerin staj ve iş pozisyonlarını tanıma ve öz geçmişlerinin değerlendirilmesi fırsatı yaratacak bir etkinlikte olacaktır” dedi.

gazi-kariyer-gunleri-12.jpg

Açılışta Teknoloji Fakültesi Topluluklarının Temsilcisi Tayyip Furkan Han ile Kariyer ve Sanayi Günleri Organizatörü Şahin Top da söz alarak katılımcıları selamlayıp destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiler. Açılış konuşmalarının ardından iki gün sürecek oturumlara geçildi. Program, soru ve cevap bölümlerinin ardından sona erdi.

gazi-kariyer-gunleri-11.jpg

Kaynak:Bülten

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.