“Kodlama Öğrenmenin Yaşı Yok” e-Twinning Projesi devam ediyor

e-Twinning kapsamındaki “Kodlama Öğrenmenin Yaşı Yok” projesinde 37 öğrenciye ve ailelerine kodlama dersi veriliyor.

“Kodlama Öğrenmenin Yaşı Yok” e-Twinning Projesi devam ediyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Keçiören’in eğitimdeki başarılı okullarından İncirli Şehit Hüdai Arslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yamantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Bilişim Teknolojileri Alan Şefleri ve öğrencilerinin ortak oldukları e-Twinning kapsamındaki “Kodlama Öğrenmenin Yaşı Yok” projesinde 37 öğrenciye ve ailelerine kodlama dersi veriliyor. Okul ortaklıkları projeleri kapsamında 7 öğretmen tarafından verilen kodlama eğitiminde daha önce hiç kodlama ve robot bilgisi olmayan kişilere eğitim veriliyor. Bu kapsamda 14-18 yaş grubu öğrencilerin katıldığı eğitimde, öğrenciler aileleri ile birlikte kodlama ve robotik kodlama etkinlikleri gerçekleştiriyor.

incirli-lisesi-11.jpg

ŞUBAT’TA BİTİYOR

Ekim ayında başlayan proje, 2021 yılı şubat ayına kadar devam edecek. Veli-öğrenci işbirliği ile tüm ortakların bu tür etkinlikler gerçekleştirdiği projede kodlama ve robotik etkinlikleri öğrenciler ve aile bireyleri tarafından yürütülüyor. Kodlamanın okullarda derslerde gösterilmesi, gelecekte çocuklarımızın içinde yaşadığı dünyayı daha iyi tanıyıp, sadece teknolojiyi tüketen değil, üreten bireyler olmasının da önünü açacağını ifade eden proje sorumluları; “Kodlama eğitimi sunduğu temel faydaların yanı sıra çocukların yeteneklerini de geliştirme özelliğine sahip. Uzmanlar bilgisayar programlamanın temellerinin öğretilmesi sayesinde çocukların program çözme yeteneklerinin önemli ölçüde artabileceğini söylüyor. Elbette kodlama eğitiminin çocukların gelecek kariyerleri için de büyük bir önemi var. Bu yüzden öğrencilerimiz hem öğrenirken hem de her yaştan aile bireylerine bu bilgileri öğreterek daha kalıcı bir öğrenme sağlayabiliyorlar. Ayrıca ülkemizin çeşitli şehirlerinden ortaklarla iletişim halinde birlikte bir şeyler üretmenin tadına varıyorlar” ifadelerini kullandılar.

ORTAK OKULLAR

Bu çalışmada İncirli Şehit Hüdai Arslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yamantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin yanı sıra Kütahya Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gediz Fen Lisesi, Kütahya Atatürk Anadolu Lisesi ve Kocaeli Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de projeye ortaklık ediyorlar.

incirli-lisesi-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.