Mustafa dede 85 yaşında YKS'ye girdi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren 85 yaşındaki en yaşlı aday Mustafa Taşbaş ve 15 yaşındaki en genç aday Elif Koçak ile bir araya geldi.

Mustafa dede 85 yaşında YKS'ye girdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Okumanın yaşı yok sözü bir kez daha doğrulandı. 85 yaşındaki Konyalı Mustafa Taşbaş bilgisayar eğitimi almak için Üniversite sınavına girdi. En yaşlı Üniversite öğrencisi adayı Taşbaş'ın tam aksine Açıköğretim lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Elif Koçak da Adana Sarıçam Ulubey Ortaokulu'nda sınava girdi. Üstten ders alarak okulunu erken bitirecek olan Elif Koçak ve 85 yaşındaki Mustafa Taşbaş, ÖSYM Başkanı Ersoy tarafından bir araya getirildi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YKS) sınavına katılan en genç ve en yaşlı aday buluşmasını geçen yıldan itibaren geleneksel hale getirdiklerini anımsatan Ersoy, "Okumanın yaşı olmaması, herkese teşvik olması anlamında bu buluşmalarımızı yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Bu yıl YKS'nin TYT oturumuna 3 milyondan fazla adayın başvurduğunu, 10 bine yakın okul ve 175 bin salonda gerçekleştirilen sınavda, sahadakilerle birlikte bir milyona yakın görevlinin yer aldığını aktaran Ersoy, "Şu anda da sınavın optik okumalar kısmını tamamladık. 17 Temmuz gibi de bu sınavın sonuçlarını tüm kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

adsiz-tasarim-2024-07-05t104946-612.jpg

"KENDİMİ DENEDİM"

Adana Sarıçam Ulubey Ortaokulunda sınava giren 15 yaşındaki en genç aday Elif Koçak, ÖSYM Başkanı Ersoy'un "Nasıl geçti sınav?" sorusu üzerine "Sınav güzel geçti ama bu sınavda önceliğim bir yeri kazanmak değil. O ortamı, o atmosferi yaşamak için girdim. Çünkü ben bu sene YKS'ye fazla çalışamadım. Önceliğim lisemi bitirmekti, açıköğretimden lisemi okudum. Lise kredilerimi neredeyse tamamladım, inşallah bu sene mezun olacağım. Hedefim, nükleer tıp fiziği. İstanbul Cerrahpaşa istiyorum, inşallah gelir." diye konuştu.

Ersoy'un, "Akranlarına tavsiyen nedir?" sorusuna da Koçak, "Gerçekten çevreye uymak değil de derslerine güzel çalışmaları." yanıtını verdi.

"BÜYÜKLERİNE SAYGI GÖSTERSİNLER, OKUSUNLAR"

Konya Karatay Mevlana Kız İmam Hatip Lisesinde sınava giren 85 yaşındaki en yaşlı aday Mustafa Taşbaş ise sınavının iyi geçtiğini dile getirdi.

ÖSYM Başkanı Ersoy'un hedefini, gençlere tavsiyesini sorduğu Taşbaş, bilgisayarla ilgili bir bölümde eğitim almak istediğini aktardı. Taşbaş, gençlere de "Büyüklere saygı göstersinler, okusunlar." tavsiyesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.