Özel anaokulları yüksek ücretlerden şikayetçi

Yeni sezonda kreş ve anaokullarının talep ettiği ücretler, asgari ücreti aşarak velileri, kreşleri ve öğretmenleri zor bir duruma soktu. Maliyetlerden kaynaklı fiyatları yükseltmek zorunda kalan özel anaokulu ve kreşler de bu durumdan şikyetçi.

Özel anaokulları yüksek ücretlerden şikayetçi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Artan maliyetler karşısında fiyatlarını yükseltmek zorunda kaldıklarını belirten Mamak Özel Ata Çocukları Anaokulu kurucuları, Naime Akay ve Duygu Lektemur Kayar eğitim süreci ve fiyat artışlarına dair değerlendirmelerini anadolugazete.com.tr ile paylaştı.

www-anadolugazete-com-tr-20240821-191500-0000.jpg

Duygu Lektemur Kayar, veliler açısından düşünüldüğünde, yükselen fiyatlar konusunda haklı olduklarını söyleyerek, kurum sahibi olarak da gelir-gider dengesini sağlamak zorunda olduklarını vurguladı. Lektemur, "Güncel ekonomik sorunlar geçim sıkıntısı yaratıyor. Personel ücretleri, sigorta giderleri ve okul içi harcamaları karşılamak zorundayız, bu nedenle fiyatlarda artış yapmak zorunda kalıyoruz, ne yazık ki." dedi.

"EKONOMİYİ DÜŞÜNEN ÖĞRETMEN VERİMLİ OLAMAZ!"

Yaşanan ekonomik sorunların eğitimin her kademesine yansıdığını ifade eden Naime Akay ise, kırtasiyeden, giyime, yeme-içmeden öğretmen maaşlarına tüm kademelerde artış yaşandığını ifade etti. Öğretmenlerinin ücretlerini standardın üzerinde vermek zorunda olduklarını aktaran Akay, ekonomik anlamda rahat olmayan bir öğretmenin çocuklar için de verimli olmayacağını belirterek bu yüzden yüksek ücretler ödediklerini ifade etti.

www-anadolugazete-com-tr-20240821-191422-0000.jpg

"YARATICILIĞI ÖN PLANDA TUTAN BİR EĞİTİM ANLAYIŞIMIZ VAR"

Okulun vizyonunu açıklayan Duygu Lektemur Kayar, "Çocuklarımızın gelişim düzeylerine ve ihtiyaçlarına uygun eğitim programlarıyla, onların ilgi alanlarını desteklemeyi, sanatsal ve kültürel etkinliklerle özgüven ve genel kültür seviyelerini artırmayı hedefliyoruz. Yaratıcılığı ön planda tutan bir eğitim anlayışımız var. Bu anlayışla, çocukların bilişsel bilgi düzenlerini geliştiriyoruz. Ayrıca, aile-okul işbirliği içerisinde yaşam boyu öğrenmeyi destekleyecek bir eğitim ortamı oluşturuyoruz," dedi. Kayar, aynı zamanda okulun misyonunun, "Çocuklarımızı ilkokula en iyi şekilde hazırlamak, milli ve manevi değerlerin bilincini aşılamak ve özgüven sahibi bireyler yetiştirmek" olduğunu belirtti.

"MEB’E BAĞLI EĞİTİM MÜFREDATIMIZI ÇOCUKLARIN YAŞ GRUPLARINA GÖRE UYGULUYORUZ"

Naime Akay ise kurumun sunduğu eğitim ve etkinliklerle ilgili olarak, "Okulumuzda 3-6 yaş grubuna eğitim veriyoruz. Zengin öğrenme deneyimleri aracılığıyla çocuklarımızın motor, sosyal-duygusal, dil ve bilişsel gelişimlerini en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, öz bakım becerilerini kazandırarak onları ilköğretime hazır hale getiriyoruz. MEB’e bağlı eğitim müfredatımızı çocukların yaş gruplarına göre düzenleyip uyguluyoruz. Sanat, müzik ve spor aktiviteleri ise eğitim programımızın her aşamasında bulunuyor." dedi.

www-anadolugazete-com-tr-20240821-191536-0000.jpg

ÇOCUKLARIN SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİMİ

Duygu Lektemur Kayar, çocukların duygusal gelişimlerini desteklemek için "Çocuklara iletişim, öfke kontrolü ve problem çözme gibi yaşam becerilerini kazandırmak amacıyla problem çözme teknikleri ve eğitimi uyguluyoruz. Onları etkin bir şekilde dinlemek bu süreçte çok önemli." diye ekledi.

ÖĞRETMEN KADROSU

Naime Akay, okulun öğretmen kadrosu hakkında, "Öğretmenlerimizin hoşgörülü, sabırlı, açık fikirli, esnek, uyarlayıcı ve destekleyici olmasına büyük önem veriyoruz. En az dört yıllık deneyime sahip, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi bölümünü tamamlamış bir kadromuz var." şeklinde konuştu.

www-anadolugazete-com-tr-20240821-191332-0000.jpg

VELİLERLE İLETİŞİM VE EKONOMİK ZORLUKLAR

Duygu Lektemur Kayar, velilerle iletişim konusuna değinerek, "Velilerle telefonla iletişim kuruyoruz, ancak gün içinde yüz yüze görüşmeler ve veli toplantıları düzenleyerek çocuklarımızın gelişim düzeylerini değerlendiriyoruz," dedi. Ayrıca, ekonomik zorluklara da değinen Kayar, "Yükselen fiyatlar konusunda velilerimiz haklı, ancak bizler de gelir-gider dengesini sağlamak zorundayız. Bu nedenle fiyat artışları yapıyoruz," şeklinde konuştu.

SOSYAL KÜLTÜREL FAALİYETLER VE EKSTRA ÜCRETLER

Naime Akay, sosyal kültürel faaliyetlerle ilgili olarak, "Her okulun kendine özgü bir sistemi var. Yaz okulu gibi faaliyetler ekstra ücrete tabi tutulabiliyor. Ancak bizler, ekonomik zorlukları göz önünde bulundurarak velilerimizi zorlamamaya çalışıyoruz ve ücretleri minimum düzeyde tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.