YÖK'ten "Sahte Diploma" iddialarına ilişkin açıklama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), basın organlarında yer alan ‘sahte diploma' iddialarına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, diploma sahteciliği ile ilgili her türlü iddianın titizlikle araştırıldığı ve gerektiğinde yasal işlemlerin başlatıldığı vurgulandı.

YÖK'ten "Sahte Diploma" iddialarına ilişkin açıklama
Yayınlanma:

YÖK, basın ve yayın organlarında yer alan sahte diploma ve denklik sahteciliği iddialarına karşı hızlı bir şekilde harekete geçtiğini belirtti. Kurum, sahtecilik iddialarının en ince ayrıntısına kadar incelenmesi için Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığına talimat verildiğini duyurdu. İddiaların doğrulanması durumunda hem idari hem de yasal yaptırımların devreye sokulacağı ifade edildi.

YASAL İŞLEMLER BAŞLATILIYOR

Açıklamada, diploma sahteciliği tespit edilen durumların adli mercilere bildirildiği ve gerekli cezaların uygulandığı belirtildi. Sahteciliğe karşı yürütülen bu mücadele kapsamında YÖK, öğrenci bilgilerinin YÖKSİS sistemine aktarılmasını sağlayarak kurumlar arası belge doğrulamasını e-Devlet üzerinden yapılabilir hale getirdi.

SAHTECİLİKLERE KARŞI KAREKODLU E-DENKLİK BELGELERİ

YÖK ayrıca, diploma ve denklik belgelerinin doğruluğunu sağlamak adına karekodlu e-Denklik belgelerini uygulamaya koyduğunu ve bu belgelerin YÖKSİS üzerindeki ‘denklik sorgulama’ ekranından doğrulanabildiğini hatırlattı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.