Sarı altın satsumada hasat zamanı
Bu yıl 22 Ekim’de ihraç edilmeye başlanan İzmir Seferihisar’ın meşhur satsuma mandalinasında hasat başladı. Sarı altın satsumalar, ilçenin bereketli topraklarında yetişerek 62 ülkeye ihraç ediliyor.
Bu yıl 22 Ekim’de ihraç edilmeye başlanan İzmir Seferihisar’ın meşhur satsuma mandalinasında hasat başladı. Sarı altın satsumalar, ilçenin bereketli topraklarında yetişerek 62 ülkeye ihraç ediliyor. İzmir’in Seferihisar ilçesinde yetişen, aroması ve ince kabuğuyla tüketiciler tarafından tercih edilen satsuma mandalinada hasat zamanı geldi. Bu yıl 22 Ekim’de ihraç edilmeye başlanan satsuma mandalinalar, ilçede pek çok üreticinin geçim kaynağını oluşturmuş durumda. Ege İhracatçı Birliği Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, bu yıl satsuma rekoltesinin yüksek, lezzetinin de güzel olduğunu belirterek tüketicileri mandalinasız bırakmayacaklarını söyledi.
Satsuma mandalinanın dünyada meşhur ve rakibi olmayan bir cins olduğunu ifade eden Uçak, “Satsumanın lezzeti ve aromasının yerini hiçbir mandalina tutmuyor. Seferihisar'da satsuma mandalinada hasat zamanı geldi. Sabahın erken saatlerinde hasada başlanıyor, mandalinalar kasalara konulup işletmelere gidiyor. İşletmelerde de işlem görerek paketleniyor. Ardından sipariş verilen yerlere gönderiliyor. Bu yılın rekoltesi, 2021 yılına göre daha iyi. Kalitemiz ve rekoltemiz güzel durumda. Üreticiler ürünlerini 5 buçuk lira ile 6 lira arasında satıyor. Hasat, nakliye, paketleme, ambalaj masrafları oluyor. Tezgahta ister istemez bu fiyat katlanıyor” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.