Yargıtay kararını verdi! Dev havayolu şirketi iflasını verdi...

Türkiye’nin köklü havayolu şirketlerinden Atlasglobal’in (Atlasjet Havacılık A.Ş.) iflas süreci, Yargıtay tarafından onaylandı. Şirketin iflası, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından kesinleştirildi.

Yargıtay kararını verdi! Dev havayolu şirketi iflasını verdi...
Yayınlanma:

Atlasglobal'in iflas süreci, ilk olarak Haziran 2021’de Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından başlatılmıştı. Ancak, bu karar İstinaf Mahkemesi tarafından usul eksiklikleri nedeniyle bozuldu. Dosya tekrar incelendiğinde, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, ocak 2023’te yeniden iflas kararı verdi. Bu karar, daha sonra Yargıtay’a taşındı ve Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından onaylanarak kesinleşti.

atlasglobal.jpg

YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Yargıtay tarafından onaylanan iflas kararı, Atlasglobal’in mali durumunun sürdürülemez hale geldiğini ve iflasın kesinleştiğini gösteriyor. Şirketin iflası, Türkiye havayolu sektöründe büyük bir boşluğa yol açarken, yüzlerce çalışan işsiz kaldı. Atlasglobal’in iflası, sektör çalışanları ve ilgili paydaşlar üzerinde büyük bir ekonomik ve sosyal etki yarattı.

ALACAKLILARDA MADDİ KAYIPLARLA YÜZLEŞMEK ZORUNDA

Atlasglobal’in iflası, sadece çalışanlar için değil, aynı zamanda yatırımcılar ve müşteriler için de büyük bir darbe anlamına geliyor. Çalışanlar, iş güvencesizliği ile karşı karşıya kalırken, yatırımcılar ve alacaklılar da iflas sürecinden kaynaklanan maddi kayıplarla yüzleşmek zorunda kalacak.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.